Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 5 april 2018

Verbouwen: Hypotheek of lening?

De meeste mensen die een verbouwing aan hun woning realiseren, financieren dit middels een tweede hypotheek of door het verhogen van de huidige hypotheek. Dit lijkt de meest logische weg, maar toch is het meestal goedkoper om een verbouwing te financieren met een persoonlijke lening. Daarnaast is een persoonlijke lening ook verstandiger, omdat de looptijd van een hypotheek verhoudingsgewijs lang is ten opzichte van de levensduur van een verbouwing. Als u een persoonlijke lening afsluit, is de lening afgelost tegen de tijd dat u weer toe bent aan een nieuwe badkamer of keuken.

De verschillen op een rij

Ondanks dat de rente bij een hypotheek vaak lager ligt dan bij een persoonlijke lening, betaalt u toch meer rente wanneer u uw verbouwing financiert middels een hypotheek. Dit komt doordat de looptijd van een hypotheek veel langer is, meestal 30 jaar, en u dus ook langer rente betaalt.

Een ander verschil tussen een het afsluiten of verhogen van de hypotheek en een persoonlijke lening zijn de kosten die u, als huiseigenaar, moet maken voor het afsluiten van een hypotheek. Ook de taxatie van uw huis door de makelaar, de afhandeling bij de notaris en het hypotheekadvies brengen extra kosten met zich mee. Een persoonlijke lening kent deze kosten niet.

Dat maakt dat een persoonlijke lening ondanks dat de rente meestal een fractie hoger is dan de rente van een hypotheek in de meeste gevallen een goedkopere optie is voor de financiering van uw verbouwing.

Het huidige rentetarief voor een persoonlijke lening staat op 4,1%, 10 jaar vast.

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd of een persoonlijke lening in uw situatie ook voordeliger is? Bereken dan wat er voor u mogelijk is in onze online bereken-tool of vraag direct uw vrijblijvende offerte aan.

Vrijblijvend offerte aanvragen