Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 19 november 2014

Verantwoord online geld lenen: de AFM vergunning

Onlangs las ik dat steeds minder consumenten een flitskrediet afsluiten. Dat is goed nieuws! De kosten voor een flitskrediet zijn buitenproportioneel hoog en brengen consumenten snel in de problemen. De afname is het gevolg van grotere bewustwording onder consumenten en verscherpt toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Maar wat houdt het toezicht van de AFM precies in?

Autoriteit Financiële Markten

De AFM is de onafhankelijk toezichthouder op financiële markten in Nederland. Om Nederlandse consumenten te beschermen, houdt de AFM toezicht op financiële dienstverleners. De toezichthouder verstrekt vergunningen aan financieel gezonde ondernemingen. Daarnaast controleren ze of financiële partijen zich houden aan de regels en wetgeving. Is dit niet het geval? Dan treedt de AFM op door onderzoek in te stellen, een officiële waarschuwing te geven of in het uiterste geval de vergunning in te trekken.

AFM en controle op online geld lenen

De AFM houdt ook toezicht op de kredieten die online worden afgesloten. Het verscherpte toezicht op flitskredieten is hier onderdeel van. Ik vind dit erg belangrijk omdat het voorkomt dat malafide online kredietverstrekkers consumenten met hoge kosten opzadelen. Ik wil u op het hart drukken om altijd te controleren of een kredietverstrekker een AFM vergunning heeft. Zo weet u zeker dat u met een verantwoorde dienstverlener in zee gaat.

AFM vergunning voor banken en kredietbemiddelaars

Wij hebben vanaf dag één een vergunning van de AFM. Dit betekent dat wij ons houden aan de wet- en regelgeving. Bovendien verzekert deze vergunning dat wij een financieel gezond bedrijf met verstand van zaken zijn. De AFM geeft alleen een vergunning aan partijen die transparant zijn en handelen in het belang van de klant. Voor mij en mijn collega’s is dit uitermate vanzelfsprekend. Maar helaas is dit bij onbetrouwbare aanbieders niet het geval.

Naast AFM ook andere keurmerken

In aanvulling op onze AFM vergunning, zijn wij aangesloten bij en lid van verschillende organisaties die garanderen dat wij een kwalitatieve, betrouwbare dienstverlener zijn.

Waarop letten bij online geld lenen?

Het zal inmiddels duidelijk zijn; een AFM vergunning is ontzettend belangrijk! Let hier altijd op bij online geld lenen. Kijk ook naar aanvullende keurmerken of lidmaatschappen zoals wij die hebben. Zo weet u zeker dat u samenwerkt met een partij die úw belang voor ogen heeft. En natuurlijk hoop ik dat u gewoon voor ons kiest. Dan kiest u in ieder geval voor verantwoord geld lenen.

Vrijblijvend offerte aanvragen