Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 22 januari 2019

Goedkoop lenen: Penny wise, pound foolish?

Bij goedkoop lenen denken mensen vrijwel alleen aan een lage rente. In het onderstaande praktijkvoorbeeld leg ik uit waarom een lage rente niet altijd resulteert in een goedkopere lening en bovenal waarom het niet altijd verstandig is.

Vorige maand ontving ik helaas de opzegging van mevrouw en mijnheer Van de C. Beide genieten momenteel van een persoonlijke lening van BNP waar standaard een overlijdensrisicoverzekering (ORV) in de rente zit verwerkt, maar wilde deze graag oversluiten naar een ‘goedkopere lening’. Bij een andere kredietverstrekker is de rente namelijk 0,3% lager. Dit zou volgens hun nieuwe adviseur een besparing van 60 euro per jaar opleveren en over de gehele looptijd een besparing van €350,-.

Geld besparen, we zijn er dol op. Wat de nieuwe adviseur echter niet vermeld, is dat hun nieuwe lening niet is verzekerd tegen overlijden. Iets wat duurder uit valt in deze situatie, omdat mevrouw en mijnheer Van de C. de 60 jaar passeren en mijnheer Van de C. kostwinnaar is. Willen zij alsnog hun lening verzekeren tegen overlijden, dan zijn de kosten al gauw €180,- per jaar, oftewel ze zijn €120,- duurder uit. Over de gehele looptijd zijn zij maar liefst €1450,- duurder uit! Penny wise, pound foolish?

Wilt u schulden na overlijden voorkomen, dan is overstappen naar een lening met lagere rente dus niet altijd verstandig. Let hier goed op als u wilt overstappen of gebruik de DNKM overstapservice waarin dit standaard word meegenomen.

Welke lening hadden mevrouw en mijnheer Van de C?

Type lening: Persoonlijke lening
Leenbedrag: €20.000,-
Rente: 4,4%
Kredietverstrekker: BNP Paribas Personal Finance
Overlijdensrisicoverzekering: Ja, tot €25.000,- (in de rente verwerkt)
Digitale omgeving: Ja
Gratis extra aflossen: Ja
Zelf de incassodatum bepalen: Ja
Maandbedrag zelf aanpassen: Ja

Zoals je kunt zien genieten mevrouw en mijnheer Van de C. niet alleen van een ORV, maar ook van het gebruiksgemak van een online leenomgeving. Wil je zelf ook een lening als deze (nieuw aanvragen, overstappen naar of misschien zelfs samenvoegen naar), bel ons gerust op 088-5 444 444 of vraag vrijblijvend online een offerte aan.

Vrijblijvend offerte aanvragen