Let op! Geld lenen kost geld
geld lenen staycation

Datum: 18 juni 2020

Zomer 2020 - Geld lenen voor een (zinvolle) staycation?

Deze zomer loopt alles een beetje anders dan normaal. Na een paar maanden van onzekerheid rondom Covid-19 en de gevolgen ervan voor onze financiën en gezondheid kunnen we weer voorzichtig plannen maken voor de zomervakantie. Veel mensen hebben een voucher ontvangen voor geannuleerde reizen naar het buitenland en kunnen hem deze zomer nog gebruiken. Anderen hebben nog niets geboekt, wachten liever de internationale ontwikkelingen af of hebben besloten om deze zomer eens totaal anders in te vullen – met een staycation.

Zo’n vakantie in eigen land of zelfs in eigen tuin (‘Hintergarten’) is helemaal niet zo’n gek idee voor de zomer van 2020. Maar wat zijn eigenlijk de mogelijkheden van een thuisvakantie en hoe besteedt u uw staycation op een zinvolle manier? 

Mogelijkheden staycation

De term ‘staycation’ houdt in dat het prima mogelijk is om vakantie te houden in eigen land of zelfs in de eigen achtertuin. Mits het een echte vakantie is: even niets hoeven, andere dingen doen dan normaal en inspiratie opdoen. Denk bijvoorbeeld aan 10 boeken uitlezen, kamperen bij de boer, pretparken bezoeken of dagtripjes naar onze mooie Hollandse steden. 

Omdat de vakantie naar het buitenland is uitgesteld of zelfs overgeslagen, houdt u doorgaans geld over om dingen in eigen land te doen. Bovendien schept thuisblijven ruimte voor bezinning. Ook de lockdown droeg hieraan bij: doordat we op onszelf terug werden geworpen, werd duidelijk wat er werkelijk toe doet, wat niet en wat we nog zouden willen ontwikkelen.

Vooral dat laatste kan interessant zijn voor een inspirerende staycation. Als u toch niet naar het buitenland afreist, kan deze zomer dé kans bieden om een langgekoesterde droom waar te maken. Een bewuste keuze die uw kwaliteit van leven verbetert of weer een vinkje op de bucketlist betekent: 

  • Het grote verwenmoment: de culinaire top proeven bij een restaurant met 3 Michelinsterren en een paar nachten in een 5-sterrenhotel verblijven. Een bijzondere ervaring die u altijd bij zal blijven en u steunt er ook nog eens de zwaar getroffen horeca mee.

  • Eindelijk het muziekinstrument van uw dromen leren bespelen: piano, saxofoon, drums, … Er worden uitstekende summerschools en festivals georganiseerd en de aanschaf van dat prachtige muziekinstrument komt ook eindelijk in zicht. 

  • Toys for boys: een race clinic in een BMW met 200 pk op een echt racecircuit. Met daarna een paar masterclasses door ervaren (inter)nationale coureurs uit de autosportcompetitie. Een ervaring om nooit te vergeten en een goede investering in uw eigen rijvaardigheden. 

  • Investeren in uzelf via een training of opleiding. Tijdens de coronacrisis liepen veel mensen vast wat betreft hun werk of carrièreperspectief. Broeit het ook bij u al een tijdje, maar had u nooit de tijd of het geld voor een opleiding in een nieuwe richting of een stapje vooruit? Dan is deze zomer de ideale tijd om de sprong te wagen naar een carrièreswitch. 

  • Uw woning opknappen, verduurzamen, zonnepanelen op het dak plaatsen of een uitbouw laten realiseren? Nu kan het en thuisblijven wordt na woningverbetering alleen nog maar leuker. Bovendien stijgt uw woning in waarde en is een eventuele lening fiscaal aftrekbaar. 

  • Trouwen! Deze zomer zijn honderden bruiloften afgezegd. Dus hebben de gemeentes weer plek voor de dag van úw leven. Vraag uw geliefde ten huwelijk en ga er samen voor deze zomer. Het wordt een prachtige, enorm gezellige bruiloft, want ook de meeste van uw gasten blijven in eigen land en kunnen u dus allemaal komen feliciteren.

  • Een eigen boot, motor of leuke caravan voor weekendjes weg of vakanties? Voor velen al jaren een droom en deze staycation is dé gelegenheid.

In eigen land blijven of een staycation biedt deze zomer dus meer dan genoeg kansen om er iets moois van te maken en zelfs om blijvend in uzelf te investeren.

Geld lenen voor staycation

Wie een droom wil waarmaken of een slimme stap zet richting een mooie toekomst, heeft daar niet altijd (voldoende) spaargeld voor liggen. Dat hoeft nog geen reden te zijn om de boel dan maar af te blazen. Juist bij het maken van een bewuste keuze is geld lenen voor uw staycation of droom tijdens een thuisvakantie een goede optie.
U besteedt uw geld/ lening immers aan iets zinvols en laat het niet verdampen in allerlei onbewuste, kleine uitgaven of een overbodige impulsaanschaf waar u spijt van krijgt. Bij ons kunt u al lenen vanaf 5000 euro.

Persoonlijke Lening: zekerheid en veilig lenen

Een Persoonlijke Lening biedt daarbij de meeste zekerheid. U leent eenmalig een vast bedrag voor een duidelijke bestemming of doel. De rente ligt momenteel historisch laag (al vanaf 6,5%) en staat vast gedurende de gehele looptijd. Het bedrag daalt na elke aflossing en u mag tussentijds altijd boetevrij extra aflossen. 

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij zien we sinds de coronacrisis een afname in leningen voor auto’s, maar juist een sterke stijging in leningen voor studie, woningverbetering, caravan/boot/motor en unieke ervaringen in eigen land. Een duidelijk teken dat consumenten zich in deze periode extra bewust zijn van de kansen die de coronacrisis en een staycation bieden. En er ook naar durven handelen. 

Wilt u ook weten hoeveel u kunt lenen voor uw slimme thuisvakantie plannen? Bereken hier hoeveel u maximaal verantwoord kunt lenen of vraag direct vrijblijvend een offerte aan. 

EXTRA TIP: Stay at home biedt ook een kans om uw financiën eens goed op een rijtje te zetten en flink te besparen. Heeft u bijvoorbeeld één of meerdere dure leningen lopen (creditcard, roodstand, kopen op afbetaling)? Zonde van het geld en nog onoverzichtelijk ook. U kunt uw dure leningen veilig en voordelig oversluiten naar een Persoonlijke Lening, nu de vaste rente historisch laag staat. Van de besparing maakt u makkelijker een van bovenstaande dromen waar tijdens uw staycation, met of zonder een beetje bijlenen.

Wij wensen u alvast veel plezier, succes en voldoening met uw staycation!

 

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen