Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 14 januari 2015

Extra financiële ruimte creëren

Al mijn klanten zoeken extra financiële ruimte. Ik ken geen mensen die geld lenen terwijl het niet nodig is. Welke reden iemand ook heeft om te lenen, uiteindelijk gaat het om meer financiële ademruimte. Zeker met een dure decembermaand achter de rug of plannen voor wintersport, kan het fijn zijn om extra financiële middelen te hebben. Maar hoe kunt u ervoor zorgen dat u ook door het jaar heen meer financiële ruimte heeft?

Een financiële buffer

Ik raad iedereen aan om een buffer op te bouwen. Met de BufferBerekenaar van Nibud kunt u eenvoudig berekenen welke financiële buffer in uw situatie verstandig is. Zo adviseert de budgetvoorlichter een gezin met kinderen om ongeveer €5000 achter de hand te hebben voor noodgevallen. Natuurlijk staat dit bedrag niet van de ene op de andere dag op uw rekening. Maar zie het als een richtbedrag en zorg dat u het bedrag weer aanvult als u een deel heeft gebruikt.

Financieel overzicht creëren

Hoe begint u met de opbouw van zo’n financiële reserve? Alles staat of valt met overzicht in uw financiële situatie. Houd uw inkomsten en uitgaven bij in een huishoudboekje. Zo ontdekt u wat de grootste kostenposten zijn en waar u eventueel kunt besparen.

Probeer te besparen

Maak op basis van uw huishoudboekje een bespaarplan. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat 80% van de uitgaven van een Nederlands huishouden opgaat aan acht kostenposten:

  1. Huisvesting
  2. Voeding
  3. Duurzame goederen (o.a. kleding, huishoudelijke apparaten en meubels)
  4. Geld en verzekeringen
  5. Horeca en recreatie
  6. Auto
  7. Communicatie
  8. Energie

Waarschijnlijk herkent u deze kostenposten ook in uw eigen huishouden. Ik in ieder geval wel. Heeft u een lening en is de rente bij een andere bank lager? Kies er dan voor om uw lening over te sluiten. Of verdiep u in energiebesparende maatregelen voor uw huis. Daarmee bespaart u al snel honderden euro’s per jaar.

Geld lenen

Lukt het niet direct om te sparen, maar heeft u wel behoefte aan extra financiële ruimte? Dan kunt u altijd kiezen voor een lening. Geld lenen kost geld, dus verdiep u vooraf altijd goed in de mogelijkheden. Kies een lening met een lage rente en gunstige voorwaarden die past bij uw persoonlijke situatie. Bij ons kunt u op dit moment al geld lenen tegen een minimum rente van 4,7%. Bekijk onze leningen en rentetarieven voor meer informatie.

Ik heb het maken van een bespaarplan alvast toegevoegd aan mijn to-do lijst. Het doel is 2015 te beginnen met meer financiële ruimte. Doet u mee?

Vrijblijvend offerte aanvragen