Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 28 januari 2015

Goede voornemens 2015: lopende lening oversluiten

Namens alle medewerkers van De Nederlandse Kredietmaatschappij wens ik u allereerst nogmaals een gelukkig nieuwjaar! Ook in het nieuwe jaar staan we voor u klaar en helpen we consumenten om verantwoord te lenen. Daarom nu nog één goed voornemen voor 2015. Een financieel voornemen waarmee u al snel honderden euros per jaar bespaart. Namelijk: uw bestaande lening oversluiten.

Lening oversluiten = geld besparen

Als u een krediet afsluit, gaat u vaak een verplichting aan voor meerdere jaren. Zeker als u kiest voor een lening met een vaste rente en looptijd. Maar de rentetarieven zijn altijd in ontwikkeling. Zo is de rente vorig jaar fors gedaald. Om te profiteren van een lagere rente, kunt u uw bestaande lening oversluiten. Het lijkt misschien veel werk, maar in werkelijkheid is het zo geregeld. En, dankzij de besparing die het oplevert, is het de moeite meer dan waard.

Profiteren van gunstigere voorwaarden

Naast de lagere rente, profiteert u bij een andere bank soms ook van betere voorwaarden. De voorwaarden van uw huidige lening zijn afgestemd op uw situatie destijds. De kans is groot dat uw situatie de afgelopen jaren is veranderd en dat de voorwaarden van een andere bank beter aansluiten. Zo bieden wij sinds kort een Persoonlijke Lening die u kosteloos kunt aflossen. Of denk aan een kortere looptijd, zodat u sneller schuldenvrij bent. Of juist een langere looptijd als u bijvoorbeeld minder bent gaan werken. Dankzij een langere looptijd worden de maandelijkse lasten lager, wat misschien beter past bij uw huidige inkomen. Maar, houd er wel rekening mee dat een korte looptijd uiteindelijk altijd goedkoper is.

De kosten

Kijk dus eerst of u ergens anders kunt profiteren van betere voorwaarden of een lagere rente. Is dit het geval? Verdiep u dan in de eventuele kosten voor het oversluiten van een lening. Soms rekent de bank een boete als u het krediet oversluit. Uw lopende lening wordt namelijk afgelost door de nieuwe kredietverstrekker, die de lopende lening overneemt. Hierdoor loopt de bank rente-inkomsten mis. Ter compensatie rekent de bank vaak een boete. Deze boeterente is nooit hoger dan 1% van het bedrag dat u aflost. Is de boete toch hoger dan het voordeel dat oversluiten oplevert? Dan is het zonde om uw krediet over te sluiten.

Uw krediet online oversluiten: zo werkt het

Meestal is het voordeel een stuk hoger dan de boete. Dan is het zeker slim om te kiezen voor oversluiten. Via ons kunt u eenvoudig online uw lening oversluiten zonder advies- en afsluitkosten. Dit kan gewoon met het offerte aanvraagformulier, op een moment dat u goed uitkomt. Ook als uw lening niet via ons loopt. Wij regelen vervolgens de afhandeling met uw oude en nieuwe bank. U hoeft alleen het nieuwe leencontract te ondertekenen en te genieten van de besparing die het oplevert.

Doorlopend Krediet oversluiten

Een Doorlopend Krediet kunt u altijd kosteloos oversluiten. Omdat de looptijd en rente niet vaststaan, houdt de bank geen rekening met de inkomsten over een vaste periode. Als u een Doorlopend Krediet heeft, is het verstandig om het aanbod van andere banken goed in de gaten te houden. En wissel van bank als u ergens anders goedkoper kunt lenen.

Lening samenvoegen

De laatste tijd zie ik veel klanten voorbijkomen die meerdere leningen hebben. In zo’n geval is het goedkoper om de verschillende leningen samen te voegen tot één nieuwe lening. Wij kunnen dit online en foutloos voor u regelen. Geef in het aanvraagformulier aan dat u leningen wilt samenvoegen. Dan sturen wij u een passend aanbod.

Iedereen die geld leent, raad ik aan om de ontwikkelingen bij banken nauwkeurig te volgen. Alleen zo blijft u op de hoogte van slimme alternatieven en kunt u direct beslissen. Ik merk dat veel consumenten er tegenop zien om een lening over te sluiten naar een nieuwe bank. Dat begrijp ik. Het oude vertrouwde voelt altijd veilig. Maar het is zonde als dat u onnodig geld kost. Het is een kleine moeite om een aanvraag in te dienen. Zeker als u zo honderden euro’s per jaar bespaart. Gewoon doen dus!

Vrijblijvend offerte aanvragen