Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 25 maart 2015

Begin de lente met financieel overzicht

Het is lente! De terrassen stromen weer vol. Ik geniet volop van de eerste zonnestralen en langere dagen. Voor mij is de lente bij uitstek het moment voor een voorjaarsschoonmaak. Niet alleen in huis, maar juist ook in mijn administratie. Op een donkere winteravond beland ik iets te vaak op de bank in plaats van achter mijn laptop voor de administratie. Maar, een nieuw seizoen betekent nieuwe kansen. Tips voor de bezem door uw financiën!

Financieel overzicht

Ik plan in maart vaak gelijk een avond om mijn financiële administratie te ordenen. Niet alleen de rekeningen en bonnen archiveren. Maar écht financieel overzicht. Ik werk al met een huishoudboekje, maar moet toegeven dat deze niet altijd up-to-date is. Dat is dus het eerste dat ik aanpak. Vervolgens maak ik een budget voor de komende maanden. Zeker richting de zomer is het fijn om te weten hoeveel u ongeveer wilt uitgeven.

Meer geld nodig?

Blijkt uit uw administratie dat u toch meer geld nodig heeft? Dan kunt u kiezen voor geld lenen. Vraag altijd meerdere offertes aan en vergelijk het aanbod van verschillende banken. Wij werken samen met vier banken en sturen u meerdere offertes in één overzicht. Zo kunt u de leningen eenvoudig vergelijken en een verantwoorde keuze maken. Let wel op: geld lenen kost altijd geld. Kies daarom alleen voor geld lenen als het echt nodig is.

Geld lenen voor zonnepanelen

Als het lentezonnetje doorbreekt, denken veel mensen ineens aan zonne-energie. Dat is niet zo gek. De zon gaat elke dag voor niets op en levert een flinke besparing op uw energiekosten. Zonnepanelen zijn niet gratis. Heeft u zelf niet voldoende spaargeld? Dan is geld lenen voor zonnepanelen een optie. Het rendement is doorgaans een stuk hoger dan de rente die u betaalt voor de lening. Bovendien is een Persoonlijke Lening voor zonnepanelen fiscaal aftrekbaar. Een slimme investering die goed is voor het milieu en uw portemonnee.

Schuldenvrij de zomer in

Even terug naar het begin: financieel overzicht. Als u momenteel schulden heeft, maak dan ook een aflosplan. Een aflosplan is een overzicht van de uitstaande kredieten en een plan om de leningen af te lossen. Kunt u een lening vervroegd aflossen en heeft u spaargeld? Maak hier dan gebruik van. Uw lening kost meer dan uw spaargeld oplevert. En voorkom rood staan! Rood staan is onnodig duur en zonde van uw geld. Met een aflosplan weet u precies wanneer u schuldenvrij bent u kunt u uw lening snel aflossen.

Vrijblijvend offerte aanvragen