Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 8 april 2015

Voordelig geld lenen als huiseigenaar

alert icon

Belangrijke wijziging met betrekking tot fiscale aftrekbaarheid van restschuldfinancieringen met ingang van 1-1-2018. 
U kunt uw restschuld blijven financieren met de lage rentes van een persoonlijke lening of doorlopend krediet maar de rentekosten zijn NIET meer fiscaal aftrekbaar zoals wel het geval was tot 31 december 2017. Dit is een besluit vanuit de overheid.

close icon

Kent u het WOZ krediet nog? Een soort Doorlopend Krediet, speciaal voor eigenaren van een koophuis. Inmiddels is het WOZ krediet overgegaan in verschillende leningen voor eigenhuisbezitters. Ook wij bieden deze leningen. Maar wat houden ze precies in en wat zijn de voordelen voor u als consument? Daar vertel ik deze week meer over.

Hoger kredietbedrag en lagere rente voor huiseigenaren

De belangrijkste reden dat mensen kiezen voor een huiseigenaar lening, is de lagere rente. Geld lenen kost al genoeg, dus als het goedkoper kan, laat niemand die kans schieten. Daar sluit ik me volledig bij aan. Een eigenhuisbezitter biedt de bank vaak extra zekerheid. Daarom kunnen ze een lagere rente bieden. Bovendien is het mogelijk om hogere bedragen te lenen dan met een reguliere lening.

Een leven lang geld lenen

Een lening voor huiseigenaren gaat nog verder. Want, u kunt ook langer én op latere leeftijd lenen dan bij andere leningen. U hoeft pas af te lossen voor u 75 bent en een lening afsluiten kan tot uw 68e. Daarnaast biedt het krediet meer mogelijkheden voor eigenhuisbezitters met een tijdelijk contract. Daar ben ik erg blij mee. Dit sluit helemaal aan op geld lenen anno 2015. Want tegenwoordig werken steeds meer werknemers op een tijdelijk contract. Heeft u een tijdelijk contract en een koophuis? Dan telt uw inkomen volledig mee.

Doorlopend Krediet voor eigenhuisbezitter

Het Doorlopend Krediet voor eigenhuisbezitters lijkt het meest op het vroegere WOZ krediet. Deze lening biedt veel flexibiliteit en u betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Het is erg geschikt voor consumenten met een eigen woning die extra financiële ruimte zoeken. U kunt tussentijds altijd extra geld aflossen of opnemen, tot aan het kredietlimiet.

Persoonlijke Lening voor huiseigenaar

Deze lening is helemaal nieuw bij ons en nu al erg populair. Het combineert de zekerheid een Persoonlijke Lening met alle voordelen voor huiseigenaren. Het is een handig leenproduct om uw verbouwing te financieren of als u wilt geld lenen voor een ander concreet leendoel. U leent een vast bedrag, tegen een vaste lage rente. U weet dus altijd precies waar u aan toe bent. De Persoonlijke Lening voor huiseigenaren is een goed alternatief voor een tweede hypotheek. Net als bij een hypotheek is de rente fiscaal aftrekbaar als u het krediet aanwendt voor een verbouwing of aflossing van een restschuld. Maar, omdat u geen taxatie-, notaris-, advies- en afsluitkosten betaalt, bent u vaak een stuk goedkoper uit.

Een eigen huis is natuurlijk leuk, maar biedt dus ook veel extra voordelen. Maak hier gebruik van. Zo bespaart u al snel een paar honderd euro per jaar. En die kunt u lekker gebruiken voor een heerlijke vakantie of nieuwe auto. Veel leuker!

Vrijblijvend offerte aanvragen