Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
blog_-_geld_lenen_vakantie

Datum: 3 juni 2015

Vakantie financieren

Pas geleden schreef ik over vakantiegeld. Een actueel onderwerp. Want ook in het nieuws was veel aandacht voor dit thema. Deze week meer over geld lenen voor de vakantie. Over een paar weken beginnen de schoolvakanties. Dan halen we de tent onder het stof vandaan, pakken onze auto’s in en vertrekken via volle wegen naar zonnige oorden. Een heerlijk vooruitzicht, maar ook kostbaar.

Buitenlandvakantie kost gemiddeld € 700 per persoon

Dat een vakantie geld kost, weet iedereen. Maar hoeveel kost het precies? Ik maak vaak een budget voordat we op reis gaan. Maar me eraan houden, lukt niet altijd. En daarin ben ik niet de enige. Want 49% van de reizigers geeft meer uit dan vooraf gepland. Volgens het CBS geeft een vakantieganger gemiddeld zo’n €700 uit op vakantie in het buitenland. Per persoon. Dus met een gezin loopt een vakantie snel in de papieren. Een vakantie in eigen land is een stuk goedkoper. Dan spenderen we gemiddeld € 160 per persoon.

Vakantie op afbetaling onnodig duur

Consumenten die even niet genoeg geld hebben, kunnen een vakantie op afbetaling boeken. Diverse reisorganisaties bieden deze mogelijk. Maar is het wel verstandig? Eigenlijk niet. U kunt een vakantiekrediet vergelijken met een Doorlopend Krediet, maar dan met een hele hoge rente. Dat is precies het nadeel van een vakantie op afbetaling: rentepercentages van 11% tot 14% zijn heel normaal. Zonde van uw geld, want u sluit al een Doorlopend Krediet voor uw vakantie af vanaf 4,5%. Bekijk vooraf dus goed wat uw alternatieven zijn en vergelijk offertes van verschillende banken.

Waarop letten als u geld leent voor uw zomervakantie

Natuurlijk is spaargeld de beste manier om uw vakantie te betalen. Want een lening kost geld en betekent een verplichting voor de lange termijn. Toch is geld lenen soms de enige manier om er even tussenuit te gaan. In zo’n geval raad ik u aan om in ieder geval een verantwoorde lening af te sluiten. Met gunstige voorwaarden en een lage rente. Lees voor meer informatie onze 10 geld lenen tips.

Vrijblijvend offerte aanvragen