Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
blog_-_geld_lenen_hoge_leeftijd

Datum: 10 juni 2015

Geld lenen op hogere leeftijd

Ondanks dat er soms nog een taboe op rust, hoort geld lenen bij het leven. Veel mensen kiezen een lening om hun huis te verbouwen of een auto te kopen. Maar er zijn ook mensen voor wie een lening niet vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld omdat ze ondernemer zijn of ouder dan 60 jaar. Deze week wil ik aandacht besteden aan deze laatste groep. Omdat er gelukkig ook voor 60-plussers verantwoorde oplossingen zijn. Zodat ook zij kunnen leven zoals ze willen.

Eenpersoonshuishoudens kunnen soms moeilijk rondkomen

Na een leven lang werken, is het tijd om te genieten van uw welverdiende vrijheid. Uit onderzoek van de Rabobank blijkt dat 65-plussers over het algemeen tevreden zijn met hun inkomen. Bijna eenderde geeft aan (zeer) makkelijk rond te komen. Dat is goed nieuws. Toch zijn er veel ouderen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Vooral eenpersoonshuishoudens hebben het soms moeilijk. Normaal biedt geld lenen uitkomst, maar senioren lopen vaak tegen een muur van strenge voorwaarden op.

Risico voor banken

Al vanaf uw vijftigste wordt een lening afsluiten steeds lastiger. Terwijl u misschien nog middenin het leven staat en volop wilt genieten. Cru gezegd komt dit omdat de kans op overlijden toeneemt. Dat is een risico voor de bank. Want die wil het uitgeleende geld graag terugzien. Bij jongere mensen dekken banken dit risico af met een overlijdensrisicoverzekering. Maar zo’n verzekering is voor ouderen vaak niet meer af te sluiten.

Speciale leningen voor 60-plussers

In 2014 was bijna 12% van de Nederlandse bevolking ouder dan 65. Dat aantal blijft stijgen, naar 4,7 miljoen (26%) mensen in 2020. Ik vind dat we als financiële dienstverleners 60-plussers niet langer kunnen negeren. Daarom bieden wij samen met onze partners twee leenproducten, speciaal ontwikkeld voor vitale ouderen. Namelijk het Doorlopend Krediet 60+ en de Persoonlijke Lening 65+. De rente is hoger dan voor jongeren. Maar op deze manier is het wél mogelijk om een lening af te sluiten. Zo kunt u tot uw 68e op een verantwoorde manier geld lenen. En volop genieten van het leven. Altijd met kwijtschelding tot € 12.500 bij overlijden van de eerste contractant. Een tweede contractant of een hoger leenbedrag kunt u aanvullend meeverzekeren. 

Pas op met dure creditcards en rood staan

Na het goede nieuws nog een waarschuwing van mijn kant. Een waarschuwing die u waarschijnlijk al vaker voorbij heeft zien komen in mijn blogs. Want hoe verleidelijk het ook is, pas op met lenen via creditcards en rood staan, het is duur dan u denkt. Het is een makkelijke, maar ook ongelooflijk dure vorm van geld lenen. Rentepercentages tot 14% zijn geen uitzondering. Zonde van uw geld! Zeker omdat u, als 60-plusser, al een gewone verantwoorde lening afsluit vanaf 6,9%. Verdiep u dus altijd in de alternatieven en kies de lening die het best bij u past.

Bronnen:

Vrijblijvend offerte aanvragen