Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 2 september 2015

Wat als een hypotheek niet genoeg is?

Vroeger leek het afsluiten van een hypotheek een fluitje van een cent. Meer lenen dan de waarde van uw huis, was alles behalve een uitzondering. Maar tijden veranderen. De regels zijn aangescherpt en momenteel kunt u maximaal 104% van de waarde van uw huis lenen. En dit neemt af tot 100% in 2018. En daarna misschien wel naar 90%. Koopt u een opknappertje? Dan is de kans groot dat u niet genoeg heeft aan uw hypotheek. Eigen geld is een goede optie. Maar er zijn ook alternatieven. Verantwoorde opties die u wat meer financiële ruimte geven.

Een hypotheek én lening

Kan dat, een lening afsluiten naast mijn hypotheek?” Deze vraag zien wij op kantoor vaak voorbij komen. Het antwoord: jazeker! Voor een lening bent u namelijk niet volledig afhankelijk van de waarde van uw woning, maar kijken we naar uw persoonlijke situatie. Factoren zoals uw inkomen, woon-, werk- en leefsituatie bepalen of en hoeveel u kunt lenen. Vaak is het gewoon mogelijk om een lening af te sluiten naast uw hypotheek. Bijvoorbeeld om de kosten koper te financieren of een verbouwing.

Verbouwing financieren in lening

Een lening is een goede manier om een verbouwing te betalen. De looptijd is korter en in geval van een persoonlijke Lening, is de rente gewoon aftrekbaar. Zeker nu het verlaagde btw is verlopen, zie ik steeds meer aanvragen voor een verbouwingskrediet binnenkomen. Bovendien is een lening sneller afgesloten en kunt u  het krediet meestal ook oversluiten naar een andere aanbieder. Om te profiteren van een lagere rente of betere voorwaarden.

Hypotheek aflossen met lening

U kunt een lening ook gebruiken om uw hypotheek af te lossen. Deze optie is minder bekend, maar kan zeker interessant zijn. Vooral als uw hypotheek hoger is dan de waarde van uw woning. Dankzij een aflossing komt u in een lagere risicoklasse. En betaalt u minder hypotheekrente. Dankzij de historisch lage rente, kunt u momenteel zeer voordelig geld lenen om uw hypotheek af te lossen.

Een lening naast een hypotheek betekent natuurlijk wel een extra krediet. Met uw belang voor ogen, verstrekken wij nooit kredieten aan mensen die het eigenlijk niet kunnen betalen. Maar denk er zelf ook goed over na. Kies een lening met een gunstige rente én goede voorwaarden. Alleen zo kunt u verantwoord geld lenen.

Vrijblijvend offerte aanvragen