Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
lenen zelfstandig ondernemer

Datum: 14 oktober 2015

Geld lenen als ondernemer, kan dat?

Nederland, ondernemersland. Sinds jaar en dag ontstaan in Nederland mooie bedrijven. ING berekende dat het aantal bedrijven in Nederland de afgelopen twintig jaar verdubbelde naar bijna anderhalf miljoen. Als ondernemer ben ik best een beetje trots op ‘onze’ ondernemersmentaliteit. Maar ondernemers lopen soms ook tegen muren op. Bijvoorbeeld bij het afsluiten van een lening of een hypotheek. Gelukkig hoeft dit niet altijd. Daarom zet ik deze week alle mogelijkheden om geld te lenen als zelfstandig ondernemer op een rij.

Wanneer kan een zelfstandige een lening afsluiten?

Een lening afsluiten als zelfstandig ondernemer is zeker niet onmogelijk. Maar ondernemen brengt altijd risico’s met zich mee. Daarom staan banken niet altijd te springen om krediet te verstrekken aan een zelfstandige. De bank wil uiteindelijk haar geld terug. Als het inkomen té onzeker is, kan de bank beslissen om geen lening te verstrekken. Maar kunt u jaarrekeningen van de afgelopen drie jaar overleggen, heeft uw bedrijf een positief eigen vermogen en heeft u geen negatieve BKR registratie? Dan is een lening zeker mogelijk. 

Geld lenen voor privégebruik

In de bovenstaande alinea ben ik er vanuit gegaan dat u geld wilt lenen voor privédoeleinden. Denk aan een lening voor een verbouwing of een nieuwe auto. Als u zo’n consumptieve lening wilt afsluiten, kunt u kiezen uit:

Het verschil tussen deze twee leningen is de mate van flexibiliteit. Een Persoonlijke Lening biedt veel zekerheid, dankzij de vast looptijd en rente. Het Doorlopend Krediet is een flexibele lening zonder vaste einddatum en met een variabele rente. Gebruik onze online leenwijzer en ontdek direct welke lening bij u past.

Zakelijk geld lenen

Maar misschien zoekt u een zakelijke lening. Daar wil ik niet aan voorbij gaan. Wij zijn gespecialiseerd in het verstrekken van consumptieve leningen. Daarom kan ik u hier niet mee helpen. Maar we verwijzen u graag door SpotcapCredits of Das Factoring. Dit zijn professionele partijen die verantwoorde leningen verstrekken voor zakelijke doeleinden.

Benieuwd of u kunt lenen?

Ik zie steeds meer aanvragen binnenkomen van ondernemers. Niet gek, als we kijken naar de cijfers van ING. Ik ben blij dat wij samenwerken met professionele banken die altijd meedenken met onze klanten. En altijd op zoek gaan naar wat wél mogelijk is. Ook voor ondernemers. Dus bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een lening? Vraag gewoon vrijblijvend een offerte aan en wij geven u doorgaans nog dezelfde dag uitsluitsel. Dan weet u gelijk waar u aan toe bent.

Vrijblijvend offerte aanvragen