Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
lening oversluiten en vastzetten die rente

Datum: 9 maart 2016

Trend 2016: oversluiten en rente vastzetten

Dankzij de huidige lage rentestanden wordt geld lenen steeds goedkoper. Daardoor kan ik nieuwe klanten een scherp leenaanbod doen. Maar het heeft ook voordelen voor bestaande, of nieuwe, klanten die hun lening willen oversluiten. Zeker in het geval van een krediet met een variabele rente. Want als u deze oversluit naar een lening met een vaste rente, profiteert u gedurende de hele looptijd van uw krediet van de historisch lage rente.

Historisch lage rente

In 2008 belandden we in een recessie. Sindsdien daalt de rente en wordt geld lenen steeds goedkoper. Dit bepalen de banken niet zelf, maar dit wordt grotendeels bepaald door de Europese Centrale Bank. De ECB heeft de taak om inflatie te beperken. Daarom besloten zij om in de recessie de rentes te verlagen. In de hoop dat goedkoop geld, de economie een positieve impuls geeft.

Variabel versus vast

Meestal is een lening met een variabele rente (doorlopend krediet) voordeliger dan een krediet met een vaste rente (persoonlijke lening). Dit geldt nu nog steeds. Maar een variabele rente brengt ook onzekerheid. De rente kan immers elk moment stijgen.

Om ook in de toekomst te blijven profiteren van de huidige lage rente, raad ik iedereen met een flexibel krediet aan om deze over te sluiten naar een lening met een vaste rente. Dan weet u zeker dat u gedurende de hele looptijd van uw lening profiteert van deze lage rente. Bovendien is de kans groot dat u voor uw lopende variabele lening meer rente betaalt dan voor een nieuwe, vaste lening.

Profiteren van betere voorwaarden

En er is meer. Als u kiest voor uw lening oversluiten, profiteert u ook van betere voorwaarden. De leenvoorwaarden van banken veranderen continu. Op een nieuw krediet zijn ook nieuwe voorwaarden van toepassing. Die helemaal passen bij uw huidige leefsituatie en doorgaans veel gunstiger zijn. Zo kunt u tegenwoordig altijd boetevrij en op latere leeftijd aflossen.

Lopende lening oversluiten

“Maar een lening oversluiten, dat kost toch geld?” denkt u misschien. In sommige gevallen is dat inderdaad zo. U moet dan boeterente betalen. Maar bij een flexibel krediet is dit bijna nooit het geval. U kunt de lening elk moment aflossen of oversluiten, zonder bijkomende kosten.

Bovendien is het heel eenvoudig. Bereken uw besparing en vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan. Ook als uw bestaande krediet niet via ons loopt. U ziet direct hoeveel u kunt besparen. Bent u geïnteresseerd? Dan regelen wij alles rondom de overstap. Makkelijker geld besparen kan bijna niet. Doen dus!

Vrijblijvend offerte aanvragen