Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
Profiteren van de lage leenrente

Datum: 16 maart 2016

Profiteren van de lage rente

Vastzetten die rente!” schreef ik vorige week. Een aanmoediging om een flexibele lening over te sluiten naar een vaste lening. En zo ook in de toekomst te profiteren van de lage rente en de verbeterde voorwaarden. Maar u kunt op meer manieren gebruik maken van de huidige lage leenrente. Daarom deze week 3 tips.

(1) Extra aflossen

Elk nadeel heb zijn voordeel, sprak een waar genie eens. Andersom geldt dat natuurlijk ook. Zeker in het geval van de lage rente. Want hoewel geld lenen steeds aantrekkelijker wordt, wordt geld bezitten steeds onvoordeliger. Met het dalen van de leenrente, daalt ook de spaarrente. U krijgt dus bijna niets voor uw spaargeld. Heeft u een lening én spaargeld? Dan zeg ik: aflossen! Een lening kost namelijk meer dan spaargeld oplevert. Door af te lossen bespaart u rentekosten, dalen uw lasten en bent u sneller schuldenvrij.

(2) Lening oversluiten

Als u jaren geleden een lening afsloot, is de kans groot dat u teveel betaalt. Waarschijnlijk bespaart u veel geld, als u uw lening oversluit. Een lening oversluiten, lijkt vaak ingewikkeld en onmogelijk. Maar niets is minder waar. U kunt elke lopende rekening oversluiten naar een nieuwe bank en zo profiteren van de huidige lage rentetarieven. In sommige gevallen moet u wel een boete betalen, maar deze is nooit hoger dan 1% van het bedrag dat u aflost. Dankzij de historisch lage rente, is het voordeel dat oversluiten oplevert vaak hoger dan de boete. Ga naar bestaande lening oversluiten voor meer informatie.

(3) Geld lenen voor verbouwing

Ik noem hier een verbouwing, omdat dit het meest voorkomende leendoel is. En omdat het tegenwoordig lastig is om een verbouwing te financieren met een hypotheek. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat u geld wilt lenen voor een auto of vakantie. Eigenlijk maakt het niet uit wat uw leendoel is; maar als u van plan bent om geld te lenen, dan is dit het juiste moment. U sluit bij ons al een lening af vanaf 4,4%.

Vrijblijvend offerte aanvragen