Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 6 juni 2017
Door: Halmar Wolfswinkel

Historisch lage rente: Nu oversluiten?

Dat de rente historisch laag staat zal niet aan u voorbij zijn gegaan. Daar wordt veelvuldig over bericht. Maar wat betekent een lage rente voor u als u in het verleden een lening heeft afgesloten? Welke rente betaalt u voor uw huidige ‘oude’ lening? Heeft u een persoonlijke lening of een doorlopend krediet of zit u misschien zelfs nog “in de greep” van een wurgkrediet? Een historisch lage rente biedt kansen: start met besparen op uw dure lening. Steeds meer consumenten zetten deze vaste lage rente vast en kiezen voor een persoonlijke lening. Niet alleen dankzij het vaste rentetarief maar ook omdat de voorwaarden zijn verbeterd: u betaalt geen boete meer bij een vervroegde of extra aflossing.

Lage rente: sluit lening over

Als de rente op de laagste stand ooit staat is dat aantrekkelijk om daarvan te profiteren. Maar hoe doet u dat als u al een lening hebt tegen een hoog rentetarief bij een kredietverstrekker met minder gunstige voorwaarden? De oplossing is eenvoudig: sluit uw lening over. Dit geldt voor zowel de persoonlijke lening als voor het doorlopend krediet. En zelfs in het geval van een wurgkrediet. Het oversluiten van een lening is kosteloos en kan online worden geregeld.

Persoonlijke lening oversluiten

U kunt de lopende persoonlijke lening oversluiten naar een nieuwe persoonlijke lening. Maar u kunt er ook voor kiezen om uw persoonlijke lening om te zetten naar een doorlopend krediet. Een oude lening oversluiten naar een nieuwe betekent niet alleen een lagere rente maar vaak ook betere voorwaarden.

Het omzetten van een persoonlijke lening naar een doorlopend krediet betekent dat u wijzigt van leenvorm. Een doorlopend krediet heeft een variabele rente en looptijd dus u gaat over een flexibele leenvorm beschikken met de mogelijkheid tot extra geld achter de hand.

Op dit moment worden voornamelijk persoonlijke leningen afgesloten: 80%. Dat is dankzij de vaste lage rente en de verbeterde voorwaarden als kosteloos extra inlossen op de lening. Hier werd altijd een boete voor in rekening gebracht als compensatie van het mislopen van de ingecalculeerde rente-inkomsten.

Doorlopend krediet oversluiten

Is uw huidige lening een doorlopend krediet? Sluit hem over naar een nieuw doorlopend krediet. Omzetten naar een persoonlijke lening met een vaste rente is ook een goede optie; de lage rente zet u vast. Met een doorlopend krediet heeft u nu te maken met een variabele rente en looptijd. Een persoonlijke lening geeft zekerheid omdat de rente en looptijd vaststaan. U weet precies wat u elke maand betaalt en op welke datum u de lening volledig heeft afgelost. Gedurende de looptijd van uw lening profiteert u van de historisch lage rente.

Wurgkrediet oversluiten

Als u een torenhoge rente betaalt en u bent niet meer in staat om af te lossen op de lening en de leenschuld groeit hierdoor, dan is er sprake van een wurgkrediet. Heeft u een wurgkrediet en weet u niet hoe hieraan te ontkomen om weer schuldenvrij te zijn? Ook met een wurgkrediet biedt de huidige rentestand mogelijkheden. Sluit uw oude "wurgkrediet" lening over naar een nieuwe persoonlijke lening.

Een persoonlijke lening geeft zekerheid dankzij de vaste rente en looptijd. De kredietverstrekker spreekt een passende looptijd af voor de nieuwe lening zodat u aan de maandelijkse betalingsverplichtingen kunt voldoen en u weet wanneer u de lening volledig hebt afbetaald. Dit geeft rust maar vooral financiële ruimte. Die ruimte heeft u nu niet omdat de huidige leenschuld alleen maar groter wordt in plaats van afneemt. Dankzij de vaste lage rente van de persoonlijke lening krijgt u weer uitzicht op een schuldenvrij bestaan.

Lage rente voor alle leenvormen

De historisch lage rente betekent mogelijkheden voor zowel oude lopende leningen als nieuw af te sluiten leningen. Een lage rente betekent een hoger bedrag lenen tegen dezelfde maandelijkse lasten.

Met het afsluiten van een nieuwe lening sluit 80% van de consumenten hun lopende roodstand van de betaalrekening, saldo creditcard en/of postoderkrediet over naar de nieuwe goedkopere lening.

Benieuwd welke leenvorm het best passend is voor u? Gebruik de leenwijzer. Of wilt u liever direct weten hoeveel u kunt besparen na oversluiten van uw lopende lening? Vul uw gegevens in en ontdek het bedrag aan besparing. Als u online een aanvraag stuurt voor het oversluiten van een lening ontvangt u een voorstel van vier partnerbanken overzichtelijk naast elkaar zodat u het beste aanbod kunt kiezen.

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Vrijblijvend offerte aanvragen