Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 16 juni 2017

Vakantiegeld voor schulden en betalingsachterstanden

In de besteding van het jaarlijkse vakantiegeld is een verschuiving te zien. Steeds vaker gebruiken consumenten het vakantiegeld, dat werkgevers in de maand mei of juni uitkeren, om schulden af te lossen of om betalingsachterstanden weg te werken. In deze maanden wordt 7% meer aan schulden afgelost dan in andere maanden. Vorig jaar werd dit al 10% vaker gedaan in vergelijking met een aantal jaar daarvoor. Het vakantiegeld wordt nog steeds door de grootste groep gebruikt voor een vakantie maar het geld inzetten voor andere doeleinden neemt toe.

Betalingsherinneringen

In geval van betalingsachterstand loont het om een betalingsherinnering naar uw klant te sturen rondom de uitbetaling van het vakantiegeld. De klant zal tijdens die periode vaker in staat zijn het openstaande bedrag te voldoen.

Opgelopen schulden aan bijvoorbeeld huisvesting en zorg worden (voor een deel) ingelost dankzij dit ‘extra’ salaris. In geval van schulden bent u niet verplicht om het vakantiegeld in te zetten om de schuld te verkleinen. Ouderen doen dit vaker dan jongeren; zij zien in dat het “verstandig” is om de schuld tot een minimum te beperken. Het vakantiegeld geeft de mogelijkheid om het openstaande bedrag te verlagen.

Kosteloos extra aflossen op lening

Als je een lening hebt kun je ook (een deel van) je vakantiegeld gebruiken om kosteloos extra in te lossen op je lening. Of je nu een persoonlijke lening hebt of een doorlopend krediet, op beide leenvormen mag je tussentijds boetevrij aflossen. Je verkleint hiermee het totale openstaande leenbedrag.

Leningen samenvoegen

In het geval van meerdere openstaande schulden bij bijvoorbeeld de belastingdienst, zorgverzekeraar, familie en/of vrienden, werkgever of leveranciers kan het zijn dat het overzicht weg is. Hoe hoog is de schuld en welke schuld lost u eerst af?

Soms is een lening afsluiten de oplossing om uit de schulden te komen; u heeft geld nodig om de schulden af te betalen. Heeft u meerdere leningen dan geeft samenvoegen van de leningen tot één overzichtelijke lening duidelijkheid. Het is ook voordeliger; u krijgt een nieuwe rente en nieuwe voorwaarden. Ook is het zo dat de rente van één grote lening is lager dan de rente van meerdere kleine leningen apart.

Vrijblijvend offerte aanvragen