Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 4 oktober 2017

Herfinanciering Interbank persoonlijke leningen 180 maanden

Uw huidige persoonlijke lening oversluiten naar een nieuwe met een extra lange looptijd van 180 maanden? Dat is nu mogelijk. Interbank heeft op 12 september jl. de herfinanciering geïntroduceerd. Heeft u een lopende lening en wilt u deze oversluiten zodat u uw huidige looptijd tot 120 maanden verhoogd naar een looptijd tot maximaal 180 maanden? Interbank maakt dit mogelijk. Leningen met deze extra lange looptijd waren al mogelijk voor restschuldfinanciering en voor de verbouwing van de eigen woning. Nu ook voor de herfinanciering van je leningen. Als zelfstandige kom je niet in aanmerking voor deze lening. Ook niet als je een vaker een lening nodig hebt.

Herfinanciering: bespaar je echt?

Interbank biedt u een herfinanciering aan. Dat is mooi denkt u en dat lijkt ook zo maar als u goed nadenkt en een berekening maakt blijkt niets minder waar. Aanbod van Interbank: sluit uw lopende lening over naar een persoonlijke lening met een looptijd van 121-180 maanden tegen 6,4% in plaats van de doorgaans maximale looptijd van 120 maanden tegen een rente van 4,1%. Wat betekent dat concreet?

Een rekenvoorbeeld:

Leenbedrag Rente Looptijd Aflossing p.m. Totaal
€ 50.000,- 6,4% 180 € 426,- € 76.680
€ 50.000,- 4,1% 120 € 506,- € 60.720

Conclusie: u betaalt maandelijks € 80 minder omdat u langer over de lening doet maar over het geheel betaalt u € 16.000 euro meer rente. U bent dus veel duurder uit met de extra lange looptijd. Wie sluit deze lening af? Dat moeten consumenten zijn die zich blind staren op de lagere maandlasten en zich niet realiseren dat ze uiteindelijk veel duurder uit zijn.

Niet boetevrij aflossen

Op de herfinanciering mag u niet boetevrij inlossen of vervroegd aflossen. Sluit u deze Interbank lening af dan betaalt u in de eerste 14 jaar een boete van 1% bij extra of vervroegd aflossen. Het laatste jaar is de boeterente 0,5%. Minder flexibiliteit dan bij een gewone persoonlijke lening; tegenwoordig mag u op persoonlijke leningen boetevrij aflossen bij looptijden tot maximaal 10 jaar is.

Looptijd 180 maanden is lenen met advies

Een persoonlijke lening met de lange looptijd van 180 maanden is een financieel product wat niet zonder advies kan worden afgesloten. Execution only partijen, die bemiddelen zonder advies, bieden dit product niet aan. U ontkomt dus niet aan adviesgesprekken voordat u deze lening kunt afsluiten.

180 maanden looptijd: niet voor alle leendoelen geschikt

U kiest alleen voor een extra lange looptijd als dat aansluit bij uw leendoel. Als u bijvoorbeeld de aankoop van een nieuwe auto wilt financieren stemt u de looptijd van de lening af op de economische levensduur van de auto; u wilt voorkomen dat u nog de lening afbetaalt terwijl de auto al is afgeschreven. Lange looptijden worden vooral afgesloten in geval van verbouwingen in en aan de woning.

Leningen oversluiten = besparen

Het herfinancieren van uw leningen doet u omdat het oversluiten van uw kredieten of leningen een besparing oplevert. Als u ooit een lening heeft afgesloten dan is het geen overbodige luxe om eens in de zoveel tijd te controleren of de lening nog voldoet aan uw wensen en aansluit op uw financiële situatie. En niet minder belangrijk: checken of u voordeliger geld kunt lenen. U sluit alleen de lening over als u voordeliger uit bent. En dan niet alleen op korte termijn met een iets lagere maandlast, maar vooral wat je aan totale kosten kwijt bent.

Profiteer van huidige lage rente

De rente staat nu historisch laag; grote kans dat u veel kunt besparen nadat u de lening oversluit. Dat geldt voor zowel een persoonlijke lening als voor een doorlopend krediet. Uiteraard heeft u bij een persoonlijke lening de zekerheid dat u gedurende de hele looptijd profiteert van deze lage rente; de rente van een doorlopend krediet is variabel.

Execution only

Via een execution only partij kunt u online, wanneer het u uitkomt en zonder adviesgesprekken een lening afsluiten. Leningen tegen lage rentes en gunstige voorwaarden. Bereken via onze rekentool wat uw besparing is na oversluiten van uw lopende lening.

Vrijblijvend offerte aanvragen