Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 5 december 2017
Door: Halmar Wolfswinkel

Adviseur moet deel advieskosten terugbetalen

Een consument heeft zich laten adviseren over de financiering van een recreatiewoning. De adviseur heeft een, naar op dat moment tot tevredenheid van de klant, financiering geregeld. De consument heeft echter geconstateerd dat hij bij een andere kredietverstrekker, die niet in het voorstel van de adviseur was opgenomen, een lening tegen betere voorwaarden had kunnen afsluiten.

Uitspraak van het KiFid

De consument is naar het KiFid gestapt om zijn klacht voor te leggen. Hij is van mening dat hij advieskosten heeft betaald voor een advies wat niet het beste totaaladvies bleek. Het KiFid, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, heeft uitspraak gedaan. De adviseur moet een bedrag van € 700 aan de betreffende consument als tegemoetkoming betalen. Dat is een deel van de totaal betaalde adviesnota. De adviseur heeft volgens de uitspraak van het KiFid niet verkeerd gehandeld maar had wel moeten communiceren aan de cliënt dat hij niet voor alle kredietverstrekkers bemiddelt maar slechts voor een beperkte groep aanbieders.

Recreatiewoning financieren zonder advies

Om te voorkomen dat u een advies krijgt dat, soms pas achteraf, niet blijkt aan te sluiten bij uw wensen en behoeften kunt u ook zelf, zonder tussenkomst van een adviseur, een lening afsluiten. Bij een kredietverstrekker die werkt op basis van execution only is dit mogelijk. U betaalt geen advieskosten en u sluit de lening af op het moment dat het u uitkomt.

Combinatiekrediet

Een duur krediet kunt u altijd kosteloos oversluiten. Speciaal voor recreatiewoningen hebben wij een combinatiekrediet ontwikkeld om aan de hoge leenbehoefte van consumenten tegemoet te komen. Heeft u een lopende lening voor uw recreatiewoning dan mag u die oversluiten naar ons combinatiekrediet waarin twee persoonlijke leningen gespreid zijn ondergebracht bij verschillende banken. Dankzij de risicospreiding voor de bank leent u tegen een lage rente. Dus mocht u verkeerd of niet volledig zijn geadviseerd zoals de consument in bovengenoemde zaak en u wilt van die lopende lening af? Sluit die dure lening over en leen direct tegen een lage rente en gunstige voorwaarden.

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Vrijblijvend offerte aanvragen