Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 12 december 2017

Meer grip op geld met een doorlopend krediet

De dure decembermaand zonder kleerscheuren doorkomen? Dat kan op financieel gebied een ware worsteling zijn. Maar niet alleen de maand december zorgt voor meer (en duurdere) aankopen. Ook alle aanbiedingen op social media brengt consumenten in de verleiding tot het doen van aankopen die ze zich eigenlijk niet kunnen veroorloven. Incassobureaus zien momenteel een duidelijke toename in de communicatie met verontruste consumenten, die aangeven niet te kunnen voldoen aan de betalingsverplichting. Hoe voorkomt u betalingsachterstanden en hoe krijgt u meer grip op uw geld?

Geen geld op de rekening?

Onvoldoende geld op de bankrekening maar toch alle gewenste aankopen willen doen. Consumenten laten zich dan snel verleiden door de mogelijkheid “kopen op afbetaling”. Velen zien dit als perfecte oplossing, maar zij realiseren zich niet dat deze financieringsvorm een dure variant is. Aanbieders van “kopen op krediet” brengen bijna altijd een hoge rente in rekening; de consument is heel duur uit. Via gespreide betaling achteraf betaalt u elke maandelijkse termijn een bedrag aan aflossing verhoogd met de rentevergoeding. Kopen op afbetaling geeft geen grip op uw geld; het kost u veel extra geld.

Roodstand, credit cards en postorderkredieten

Impulsaankopen worden niet alleen betaald via de mogelijkheid van kopen op afbetaling. Ook wordt voor dit soort aankopen gebruik gemaakt van de opties rood staan op uw rekening, kopen op krediet met de credit card en winkelen bij postorderbedrijven. U bent dankzij deze mogelijkheden in staat de aankoop direct mee te krijgen en pas achteraf, in termijnen, te betalen. Ook aan deze mogelijkheden hangt een prijskaartje: een vaak hoge rente. De acceptatievoorwaarden voor bijvoorbeeld kopen bij postorderbedrijven zijn een stuk minder streng dan bij een lening dus het gevaar is dat de schuld steeds verder oploopt en de klant niet meer kan afbetalen.

Impulsaankopen financieel opvangen

Hoe vang je dan wel die dure aankopen op? Een doorlopend krediet geeft de mogelijkheid om impulsaankopen te kunnen doen als u niet het gehele bedrag kunt betalen maar geen hoge rente wilt betalen. Een doorlopend krediet is een voordelige en verantwoorde manier van geld lenen in vergelijking met kopen op afbetaling. Als u een doorlopend krediet afsluit spreekt u een kredietlimiet af en tot deze limiet bepaalt u zelf wanneer en hoeveel geld u opneemt. Heeft u een nieuwe wasmachine nodig? Dan neemt u het bedrag van uw krediet op en koopt een wasmachine.

De dure decembermaand zonder financiële worstelingen doorkomen? Met een doorlopend krediet lukt dat; u heeft meer grip op uw geld. Het krediet vangt een tijdelijk tekort voor u op.

Doorlopend krediet aanvragen

Een doorlopend krediet aanvragen is eenvoudig. U vraagt online een offerte aan, wij sturen u vervolgens een overzicht met daarop het voorstel van onze partnerbanken en u maakt een keuze. Onze werkwijze is foutloos en snel; u krijgt niet te maken met lange aanvraag- en doorloopprocessen. De kerstcadeaus betalen met uw nieuwe doorlopend krediet is geen enkel probleem.

Heeft u ergens anders een duur krediet lopen? U mag het kosteloos oversluiten en profiteren van onze lage rentes en gunstige voorwaarden. Van het geld dat u bespaart kunt u een extra kerstcadeau kopen; mooi meegenomen!

Vrijblijvend offerte aanvragen