Laden

Vertrouwd door velen

9,4

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 26 januari 2018
Door: Michel Vrenegoor

Credit card in 2018: Duur en overbodig?

De credit card was een uitkomst voor het doen van online aankopen en voor betalingen in het buitenland. Maar met de opkomst van betalingsmogelijkheden als iDeal en Paypal wordt de credit card steeds minder vaak gebruikt door consumenten. En dat terwijl u er wel een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding voor betaalt. En als u heeft gekozen voor gespreide betaling achteraf van de gedane aankopen heeft u in feite een lening afgesloten. Maar wel een dure; de creditcard maatschappij berekent vaak het maximaal wettelijk toegestane tarief. In 2018 is dat 14% rente.

Kopen op krediet is duur

De mogelijkheid om te kopen op krediet is makkelijk en aantrekkelijk als u uw aankopen niet direct wilt of kunt betalen. Rood staan op uw rekening, kopen bij postorderbedrijven en gespreide betaling van credit card aankopen: allemaal mogelijkheden om te kopen en pas achteraf te betalen maar wel dure opties. De aanbieders van deze mogelijkheden berekenen een hoge rente waardoor u achteraf een hoge totaalprijs betaalt voor het product.

Kredieten samenvoegen en oversluiten naar één lening

Alle lopende kredieten van het postorderbedrijf, verzendhuiskrediet, roodstand en credit card kunt u samenvoegen tot één overzichtelijke persoonlijke lening. Maar dat is niet het enige voordeel; u betaalt een lage rente voor deze lening. En heeft u tijdens de looptijd de beschikking over extra geld? U mag altijd kosteloos en boetevrij inlossen op de lening.

Flexibel lenen

Een doorlopend krediet is een flexibele leenvorm. Niet alleen de rente is variabel, u bepaalt ook zelf wanneer en welk bedrag u van uw krediet opneemt. Dit krediet geeft u de mogelijkheid altijd extra geld achter de hand te hebben om betalingen te overbruggen zonder een hoge rente te moeten betalen. Deze leenvorm heeft een lage rente en gunstige voorwaarden in vergelijking met kopen op afbetaling of rood staan op uw rekening.

Auteur: Michel Vrenegoor

Michel Vrenegoor (29-10-1975) werkt sinds 2010 als manager frontoffice/kredietspecialist bij De Nederlandse Kredietmaatschappij. Hij is tevens partner. Zijn specialisatie ligt op het totaalgebied van persoonlijke leningen, doorlopende kredieten en combinatie kredieten voor consumenten. Hij is pragmatisch, heeft inlevingsvermogen en werkt nauwkeurig en consequent. Zijn streven binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij is om de (geld)wens van de klant om te zetten naar een lening tegen de beste condities. De klant moet een tevreden klant zijn met een voordelige lening.

U kunt contact met Michel opnemen via mvrenegoor@dnkm.nl

 

Actuele rentetarieven

Offerte aanvragen