Let op! Geld lenen kost geld

E-bike op afbetaling

"Ook wanneer u besluit de E-bike met uw creditcard te betalen en vervolgens aflost in termijnen, moet u rekeninghouden met rentes die oplopen tot wel 14%."

Elektrische fiets (e-bike) op afbetaling

U wilt deze zomer heerlijk rondtoeren met een E-bike. Genieten van de natuur én tegelijkertijd in beweging zijn, met een beetje hulp. Maar de aanschaf van een E-bike is voor veel mensen een flinke investering. Precies de reden waarom veel aanbieders van elektrische fietsen u graag de mogelijkheid bieden om in termijnen te betalen. Dat lijkt een ideale oplossing, maar dat is het zeker niet! De rentetarieven die gepaard gaan met deze vorm van kopen op afbetaling zijn torenhoog. En dat maakt dat deze financiering een dure vorm van lenen is.

Ook wanneer u besluit de E-bike met uw creditcard te betalen en vervolgens aflost in termijnen, moet u rekeninghouden met rentes die oplopen tot wel 14%.

Een doorlopend krediet is goedkoper

Er is een goedkoper alternatief. U kunt er ook voor kiezen om een doorlopend krediet af te sluiten. De rente van een doorlopend krediet is veel lager en dat zorgt ervoor dat uw totale kosten bij deze leenvorm ook veel lager uit zullen vallen.

Als u een elektrische fiets op afbetaling koopt, krijgt u te maken met een rentetarief van maximaal 14%. Dat betekent dat u voor een fiets van €2000,- per jaar €280,- aan rente betaalt. Sluit u een doorlopend krediet af, dan is uw rentetarief 6,9% en betaalt u nog maar €138,- rente per jaar voor dezelfde fiets!

Een doorlopend krediet kunt u afsluiten vanaf €5000,-. Dit betekent dat u hiervan €2000,- kunt opnemen voor de E-bike en het resterende bedrag kunt u achter de hand houden voor onvoorziene uitgaven. U betaalt enkel rente over het bedrag dat u heeft opgenomen.

Met de minimale maandtermijn van 50 of 75 euro, afhankelijk voor welke bank u kiest, lost u met deze lage rente uw lening heel snel af.

Offerte aanvragen

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Vraag online en vrijblijvend uw offerte aan.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen