Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 13 september 2012

Ikea krediet handig maar veel te duur !

Vanaf begin september kunnen Ikea-klanten bij aankoop van hun artikelen gebruik maken van de Ikea Betaalservice. De kredietfaciliteit wordt aangeboden in samenwerking met Ikano Bank, net als het meubelbedrijf eigendom van de Zweedse familie Kamprad.

Kopen op afbetaling

Aankopen kunnen gespreid worden betaald tegen een rente van 13% op jaarbasis, handig maar erg duur. Een zogeheten Betaalplan kan online worden aangevraagd, maar ook in een Ikea-vestiging. In het laatste geval kan het gewenst artikel direct worden aangeschaft met een Ikea Family-creditcard. Net als alle winkelpassen (van bijvoorbeeld de Bijenkorf, Vroom Dreesman en Media Markt) en de verzendhuis - of postorder kredieten (van bijvoorbeeld Wehkamp, Neckermann en Otto) is ook de Ikea winkelpas of creditcard veel te duur.

Ikano Bank

Ikano Bank was oorspronkelijk onderdeel van de meubelgigant, maar is sinds 1988 een zelfstandig bedrijf. De bank is actief in Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Groot-Brittannie, Duitsland, Oostenrijk, Rusland en Polen. De bank valt niet onder Nederlands toezicht, zodat het depositogarantiestelsel niet van toepassing is. Voorlopig biedt Ikano echter geen spaarproducten aan.

Vrijblijvend offerte aanvragen