Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 5 oktober 2012

Extra geldlenen en besparen!

Meestal wordt alleen een bedrag aan geld geleend dat nodig is voor de besteding. Maar er zijn situaties, waarin extra geld lenen voordeliger kan zijn. Dat komt omdat een bank een langere rente in rekening kan brengen als er meer geld wordt geleend. Het extra bedrag van de lening hoeft overigens niet uitgegeven te worden en kan voor opname beschikbaar blijven binnen het krediet. U betaalt alleen rente over het bedrag dat wordt opgenomen.

Wie bijvoorbeeld een bedrag van 10.000 euro wil lenen tegen een rentepercentage van 6,6 procent op jaarbasis kan voordeliger uit zijn door bijvoorbeeld 15.000 euro te lenen tegen een rente van 5,1 procent per jaar. De extra 5.000 euro blijft binnen het krediet voor opname beschikbaar, zodat er over 10.000 euro 5,1 procent rente betaald moet worden.

Hierdoor profiteert u bij een doorlopend krediet maximaal van de staffelkorting die de bank u geeft bij een hogere kredietlimiet. Dit heeft te maken het feit dat de vaste kosten die de banken doorberekenen in de rente zwaarder wegen bij een klein doorlopend krediet dan bij een groot doorlopend krediet.

Bijvoorbeeld bij Defam kunt u dan ook nog kiezen om in plaats van 1% van de kredietlimiet , maandelijks 1% van het hoogst opgenomen saldo van uw doorlopende krediet te gaan betalen,  waardoor de maandtermijn in bovenstaand voorbeeld geen 150 euro wordt, maar 100 euro.
Hierdoor zal uw maandtermijn gelijk blijven met het lagere krediet en zult u zien dat bij gelijke maandelijkse lasten de looptijd een stuk korter wordt, waardoor u veel geld bespaart op uw doorlopend krediet.

Natuurlijk moet de bank wel bereid zijn om het extra bedrag aan geld te lenen en is het verstandig om eerst uit te rekenen wat voor u de beste manier is om geld te lenen. Ook moet er wel rekening worden gehouden met de nodige discipline, want wie extra geld ontvangt moet natuurlijk wel sterk in de schoenen staan om het extra bedrag meteen weer af te lossen en niet uit te geven aan andere zaken.

Vrijblijvend offerte aanvragen