Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 7 oktober 2012

Leningen vergelijken?

Er zijn 3 verschillende manieren van geld lenen die wij vergelijken. Het gaat hier om de persoonlijke lening, het WOZ krediet en het doorlopend krediet. Onderstaande de geldleningen die wij vergelijken.

De Persoonlijke Lening is bij een eenmalige  geld behoefte de eenvoudigste manier van geld lenen. De maandelijkse aflossingen en de rente staan vast en aan het einde van de looptijd is er geen restschuld. Het tussentijds wijzigen van je leenbedrag is hier helaas niet mogelijk. Ook kunnen er extra kosten verbonden zijn aan het eerder aflossen (een boete rente van 0,5% - 1%).

Een WOZ Krediet is vergelijkbaar met een doorlopend krediet. De overwaarde op een koopwoning (WOZ waarde x 1,5 minus de hoofdsom van de Hypotheek) kan worden gebruikt als extra zekerheid voor het krediet. Ook kan de rente bij een WOZ krediet lager liggen dan bij een doorlopend krediet.

Het Doorlopend Krediet is het meest voor de hand liggende als je wat extra geld achter de hand wilt hebben. Er wordt een kredietlimiet afgesproken en tot deze limiet is het vrij om bedragen op te nemen en af te lossen. Alleen over het openstaande saldo betaal je rente. Bij de meeste aanbieders is de hoogte van de rente afhankelijk van het krediet limiet en kan tussentijds ook wijzigen. De looptijd van de lening kan toenemen omdat je altijd kan opnemen tot aan je limiet en de rente daardoor variabel is.

Vrijblijvend offerte aanvragen