Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 8 oktober 2012

De voordelen van online geld lenen!

Online geld lenen is goedkoper dan bij een traditionele bank

Het grote voordeel van online geld lenen is dat het gemakkelijk is. 24 uren per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar is het mogelijk om een aanvraag voor een lening te doen.

Online geld lenen is ook lekker anoniem. Je hoeft geen bankkantoor binnen te stappen, met de kans allemaal bekenden tegen te komen.

Het aller belangrijkste voordeel is de prijs. In alle gevallen is online geld lenen goedkoper dan bij een traditionele bank. Een bank die alleen zaken doet via het internet, heeft geen duur kantoorpand nodig, veel minder bankmedewerkers etc. Dit voordeel krijgen wij als klanten doorberekend en resulteert in een lager rente percentage.

Bespaar veel tijd met online geld lenen
De doorlooptijd van online geld lenen is ook een stuk korter. Je hoeft namelijk niet eerst een afspraak te maken met een bankmedewerker. Als je namelijk pech hebt, kan deze pas een keer over een week.

Als jij nu via internet een lening wilt aanvragen, is dit mogelijk. Er wordt vaak direct een offerte opgemaakt die je dezelfde  dag nog via de mail ontvangt. Vervolgens zal de bank ook stukken van je willen ontvangen, om zodoende te controleren of je daadwerkelijke situatie klopt met de situatie zoals je hebt opgegeven in je aanvraag.

Het gaat hierbij vaak om legitimatiebewijs, loonstrook en bankafschriften. Als je deze direct opstuurt (inscannen en mailen mag ook) is de kans heel groot dat binnen 1 of 2 werkdagen het geld op je rekening staat.

Hoeveel geld bespaar je dan?
Online geld lenen is over het algemeen een stuk goedkoper dan lenen bij een traditionele bank. Ik neem even proef op de som en kijk op de site van de Rabobank (datum: 1 oktober 2012) en van de Defam (online via De Nederlandse  Kredietmaatschappij).  Ik wil lenen een bedrag van € 35.000,- en dit bedrag binnen 10 jaar terug betalen.

Bij de Rabobank betaal ik 8,3% op jaarbasis. Bij de Defam (online via De Nederlandse Kredietmaatschappij) betaal ik 4,9% op jaarbasis.

Online geld lenen scheelt dus zomaar even 3,4% per jaar, is 720 euro per jaar, is totaal 7.225 euro.
Bij de Rabo betaal ik dan 120 maanden lang 430 euro per maand dit is totaal 51.625 euro.
Bij de Defam betaal ik dan 120 maanden lang 370 euro per maand dit is totaal 44.400 euro.
Het verschil tussen online  geld lenen en binnen stappen bij een traditionele bank scheelt 7.225 euro in 10 jaar ofwel ruim 720 euro per jaar.

 

Vrijblijvend offerte aanvragen