Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 12 oktober 2012

Ook een aflosvrij krediet moet worden afgelost!

Heeft u een rentekrediet of een aflossingsvrij doorlopend Krediet?
De banken (Defam, Interbank, Nederlandse Voorschotbank, Intermediaire Voorschotbank) die lid zijn van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN), hebben per 1 januari dit jaar, het aanbieden van aflossingsvrij doorlopend krediet, ook wel rentekrediet genoemd, stopgezet.

Hierdoor is het alleen nog voor bezitters van een koopwoning mogelijk om een aflossingsvrij WOZ Krediet van Defam of een aflossingsvrij Woning Voordeel Krediet van Interbank zonder aflossing af te sluiten.

Daarnaast hebben de banken die lid zijn van de VFN met elkaar afgesproken dat zij jaarlijks de klanten gaan informeren over de mogelijkheid om tussentijds af te lossen op een aflosvrij doorlopend krediet.

Dit doen zij vanaf half oktober het maandoverzicht, hierop wordt vermeld dat de klant nu alleen rente betaalt en geen aflossing.

Heeft u een aflosvrij doorlopend krediet of een rente krediet afgesloten?
Met een aflosvrij doorlopend krediet of een rente krediet kunt u binnen de vastgestelde limiet geld opnemen. De maandlasten zijn relatief laag omdat u alleen rente betaalt en niet aflost. Zodra u de 60 jarige leeftijd bereikt moet u verplicht gaan aflossen, de maandtermijn wordt dan gesteld op minimaal 1,5% van de kredietlimiet en kunt u geen geld meer opnemen. Hierdoor is het aflosvrij doorlopend krediet of rente krediet afgelost voor het bereiken van de 68 jarige leeftijd. 

Aflossen?
Naast geld opnemen - binnen uw limiet - kunt u ook aflossen. Aflossen hoeft niet, dit staat u vrij. Kiest u ervoor om af te lossen, dan kunt u zelf het bedrag bepalen. Als u niet aflost en alleen rente betaalt, blijft het geleende bedrag open staan. Dit betekent dat op het moment dat u moet gaan aflossen, u het volledige openstaande bedrag (in termijnen) nog moet terugbetalen. Daarmee zit u langer aan uw schuld vast. Daarom is het belangrijk dat u er zich bewust van bent dat u tussentijds kunt aflossen. Wilt u tussentijds aflossen? Dan kan dat. Online, eenvoudig en zonder boete.

Hoe los ik tussentijds mijn lening af?
Dit doet u online, via uw eigen bank. Hiervoor maakt u gebruik van een zogenaamde periodieke overboeking. Kies het bedrag dat u maandelijks wilt aflossen en vermeld in de omschrijving uw contractnummer. U maakt het bedrag over naar het rekeningnummer dat onderaan uw maandoverzicht staat. Eenmalig een bedrag aflossen kan natuurlijk ook.

Houdt u er rekening mee dat er naast het maandelijkse bedrag dat u overboekt voor het tussentijds aflossen, ook nog de gebruikelijke rente van uw rekening geïncasseerd wordt.

Mogelijk lost u - naast de maandelijks te betalen rente - ook al een bedrag af. Het staat u vrij om extra of meer af te lossen.

Aflosvrij doorlopend krediet of rente krediet kosteloos oversluiten in een krediet met aflossing?
Natuurlijk kunt u bij ons ook geheel vrijblijvend zonder extra afsluitkosten, advieskosten en/of annuleringskosten een offerte aanvraag doen, geef in het aanvraagformulier de door u gewenste maandtermijn aan en u krijgt van ons in één overzicht de terugkoppeling van 5 banken met de beste rentes waarvoor u in aanmerking komt.  Klik hier voor een offerte aanvraag.

Vrijblijvend offerte aanvragen