Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 22 oktober 2012

Online doorlopend krediet aanvragen?

Een doorlopend krediet is een lening die je kiest als je flexibiliteit wilt. Met een doorlopend krediet spreek je vooraf een kredietlimiet af. Dit is het maximale bedrag dat je kunt lenen. Binnen de afgesproken kredietlimiet mag je het geld vrij besteden. Je kunt tussentijds extra aflossen, maar je mag afgeloste bedragen van je doorlopend krediet ook weer opnemen.

Voordelen doorlopend krediet:
Vrij geld opnemen binnen je kredietlimiet. Zonder kosten geheel of gedeeltelijk vervroegd aflossen. Heropname van afgeloste bedragen mogelijk. Kies je voor een doorlopend krediet, dan weet je dat je alleen rente betaalt over het bedrag dat je hebt opgenomen. De rente voor een doorlopend krediet is variabel. De rente kan dus tijdens de looptijd stijgen of dalen. Met een doorlopend krediet kun je de lening tijdens de looptijd zonder kosten geheel of gedeeltelijk aflossen.

Of een doorlopend voor jou een passende lening is, hangt af van je persoonlijke situatie:
Bij afsluiten van een persoonlijke  lening of een doorlopend krediet is het belangrijk dat op voorhand stil wordt gestaan bij de risico’s van het aangaan of afsluiten van een lening.

Aan het aanvragen en afsluiten van een krediet zijn risico’s verbonden, zo kan de betaalbaarheid van het krediet in gevaar komen door bijvoorbeeld: overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid en/of echtscheiding.  Of wanneer u om wat voor redenen dan ook minder gaat werken! Kiest u voor eigen verantwoording en dus niet voor advies dan zult u zelfstandig goed moeten kunnen inschatten of deze risico’s aanwezig zijn en of u deze risico’s wilt en kunt lopen.

De risico’s bij het aanvragen en afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet:

  • Inkomen valt weg bij overlijden
  • Inkomen valt terug bij arbeidsongeschiktheid
  • Inkomen valt terug bij (langdurig) in de ziektewet
  • Inkomen valt terug bij werkloosheid
  • Inkomen valt terug bij minder werken
  • Inkomen valt terug bij pensioen of VUT
  • Eén van beiden inkomens valt weg door echtscheiding
  • Het risico dat een variabele rente stijgt, dan wordt de looptijd van een doorlopend krediet langer
  • Bij het bereiken van de 60 of 65 jarige leeftijd moet een doorlopend krediet worden afgebouwd voor de 68 of 74 jarige leeftijd, dit betekent vaak een hogere maandtermijn. 
Vrijblijvend offerte aanvragen