Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 14 november 2012

Verstandig maximaal lenen

"Hoeveel kan ik lenen" is een vraag die veel gesteld wordt, want er zijn zeer veel mensen die geld willen lenen, maar niet weten hoeveel geld ze kunnen lenen en waar ze goed op moeten letten. Het is slim om voordat  je een lening afsluit eerst goed op onderzoek uit te gaan.

Waarom een onderzoek doen

Als je geld wilt gaan lenen moet je natuurlijk weten hoeveel je verantwoord kunt lenen. Met een onderzoek kun je bereiken dat je voor minder rente, maar toch meer geld kunt lenen. Je moet er namelijk op letten dat je maandelijks wel een bedrag moet betalen en dit bedrag moet wel passen binnen je eigen budget. Daarom is het zeer verstandig om eerst af te wegen hoeveel geld je per maand over houdt en kan aflossen aan de lening. Op basis hiervan kun je dan verantwoord een lening afsluiten.

In het onderzoek kun je het beste de leningen van minimaal vijf aanbieders met elkaar vergelijken, ook de voorwaarden moet je goed vergelijken! Uit deze aanbieders kun je dan de goedkoopste en beste lening voor jou uitkiezen en zo kun je veel goedkoper geld lenen dan wanneer je naar de eerste de beste bank gaat en daar direct een lening afsluit.

Hoeveel geld je exact kunt lenen ligt dus eigenlijk aan je situatie, hoeveel je maandelijks verdient, het geld dat je maandelijks gebruikt en voor een groot deel ook aan de verschillende aanbieders van geld leningen.

Tot hoeveel is het verstandig om te lenen

Heel belangrijk is het om te zorgen dat je door deze lening niet in de geldproblemen geraakt, daarom is het verstandig om altijd te zorgen dat je nog een beetje geld achter de hand hebt. Dit kan door je eerst af te vragen wat je maandelijks op zij zou kunnen zetten. Het bedrag wat je maandelijks kan missen zal dan de maandtermijn van de lening kunnen zijn. En als extra buffer, kun je bij een doorlopend krediet altijd extra geld opnemen van het geld wat je hebt afgelost. Zoals hierboven al vermeld moet je dus letten op het geld dat je over hebt en pas dan kun je bepalen hoeveel geld je gaat lenen.

Hoeveel geld kan ik lenen en waar kan ik het beste lenen

Geld moet je lenen bij de goedkoopste en voordeligste aanbieder die je kunt vinden tijdens het onderzoek zoals hierboven beschreven. Je moet natuurlijk wel op de voorwaarden van de aanbieder en nog een paar andere factoren letten. Als je een lening aanvraagt en je maakt er toch geen gebruik van worden er dan annuleringskosten in rekening gebracht ? of worden er bij het afsluiten van een lening afsluitkosten en advieskosten in rekening gebracht ? Kan ik daar ook zelf een lening afsluiten zonder al deze extra kosten ?

Dus als je geld wilt lenen bekijk je minimaal 5 aanbieders, je vergelijkt ze met elkaar, waarbij je let op de rente en op de voorwaarden. Dan vraag je van de aanbieder die je gekozen hebt een offerte voor een lening. Als je alles goed hebt doorgelezen en de lening en voorwaarden sluiten aan bij je wensen dan sluit je de lening af door de offerte getekend terug te sturen met de stukken waar de aanbieder om gevraagd heeft (kopie legitimatie, loonstrook en een bankafschrift met bijschrijving salaris en afschrijving van je woonlasten).  Nieuwsgierig waar je het beste kunt lenen en wat de mogelijkheden, rentes en voorwaarden zijn, doe dan bij ons een offerte aanvraag en ontvang vandaag nog in één overzicht de terugkoppeling van 5 banken zodat je de beste lening kunt afsluiten.

Vrijblijvend offerte aanvragen