Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 16 november 2012

Flexibel geldlenen?

Wie wil lenen zal zich aan een aantal regels moeten houden. Die regels worden opgesteld door de AFM, die naast het opstellen van de regels ook toezicht houdt op het naleven ervan. Verder zijn we natuurlijk bekend met het fenomeen het BKR, want wie bij het BKR staat geregistreerd met een negatieve codering zal flinke moeite hebben een lening af te sluiten. Heb je geen negatieve codering bij het BKR en heb je voldoende inkomsten per maand? Dan is de kredietverstrekker vast gewillig je een offerte te bieden voor een gewenste lening.

Doorlopend krediet biedt flexibele voorwaarden

Wie flexibel geld wil lenen zal een gat in de lucht springen met de voorwaarden van het doorlopend krediet. Hieronder sommen we de kenmerken van het doorlopend krediet voor je op:

  • Het doorlopend krediet biedt een relatief lage rente die niet vaststaat gedurende de looptijd van de lening.
  • Je ontvangt het te lenen bedrag niet in een keer op je rekening, maar je kunt tot aan het maximaal te lenen bedrag geld opnemen. Je kunt er dus ook voor kiezen om minder geld op te nemen dan je maximaal kunt.
  • Je betaalt enkel rente over het bedrag dat je op hebt genomen van het krediet.
  • Je bent vrij om krediet af te lossen en je bent ook vrij in de hoeveelheid krediet die je af kunt lossen. Dat houdt in dat je zelf ook invloed hebt op de maandelijkse kosten van je lening.
  • Je kunt tussentijds extra geld aflossen en je kunt ook reeds afgelost geld opnieuw opnemen.

Bovenstaande kenmerken kunnen je meer inzicht bieden in de voorwaarden van het doorlopend krediet. Ben je al een beetje warmgelopen voor de lening?

Waarom een doorlopend krediet?

Als bovenstaande kenmerken niet genoeg zijn om je te overtuigen dan zal het volgende wellicht helpen. Een doorlopend krediet sluit je vaak af wanneer je vooraf niet zeker weet hoeveel geld hetgeen gaat kosten je graag wilt financieren. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing of aan het opnieuw inrichten van je woning.

In vergelijking met bijvoorbeeld een persoonlijke lening heb je te maken met een hoop financiële vrijheid binnen de voorwaarden van de lening. Je hoeft minder rente te betalen, je loopt de kans dat je soms wat meer en soms wat minder rente betaald en je kunt zelf bepalen wanneer je aflost en hoeveel. Flexibele lening is dus niet voor niets een alias van het doorlopend krediet.

Wil je graag vrijblijvend een offerte aanvragen voor een doorlopend krediet? Vul dan ons aanvraagformulier in.

Vrijblijvend offerte aanvragen