Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 21 november 2012

Online geld lenen?

Op het internet heeft u de mogelijkheid om redelijk anoniem een geld lening of een krediet af te sluiten. Vaak is er nog wel een telefonisch contact of een uitgebreid contact per mail. Dat is allemaal mogelijk. Het internet biedt helaas geen uitgebreide mogelijkheden voor een advies en u zult het zelf moeten doen als u een lening wilt afsluiten. U zult zelf moeten kijken wat de beste lening is en wat de beste optie is voor u. Als u natuurlijk voldoende kennis en ervaring heeft dan kunt u dit gerust zelf doen. Het is niet altijd het verstandigste, zeker als u onvoldoende kennis en ervaring heeft.  Dan is een goed advies bij het afsluiten van een lening belangrijk en ontdekt en leert u vaak veel meer dan u denkt om een goede persoonlijke lening of doorlopend krediet af te sluiten.

Zoals hierboven al genoemd kunt u ook bij een bank een lening gaan afsluiten. U kunt naar de bank gaan waar u al jaren klant bent. Ook kunt u naar een andere bank gaan om te kijken of de koffie daar net zo lekker is. Het nadeel van het afsluiten van een lening of een krediet bij een bank is toch wel dat ze maar een smaak kunnen aanbieden. De banken kunnen alleen hun eigen producten aanbieden waarop ze zelf het meeste verdienen. Ook zijn de tarieven bij een bank voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet vaak veel hoger dan een internet lening die u online kunt afsluiten. Het voordeel van een bank is toch wel dat u er al jaren klant bent, dit een u een vertrouwt gevoel geeft en u bereid bent om hiervoor meer te betalen. Let hierbij goed op het verschil in prijs over de gehele looptijd, wat er totaal moet worden terugbetaald. Bij een traditionele bank betaalt u al gauw enkele duizenden euro’s meer voor een zelfde persoonlijke lening of doorlopend krediet welke u ook geheel online kunt afsluiten via internet.

Als u waar dan ook een lening gaat afsluiten ga in ieder geval niet over één nacht ijs. Vergelijk de verschillende mogelijkheden, of u voldoende kennis en ervaring heeft, wel of geen advies nodig heeft en kijk waar u het beste uit bent. Let niet alleen op de hoogte van de rente die u over uw persoonlijke lening of uw doorlopende krediet betaald, maar ook op de voorwaarden die bij de persoonlijke lening of het doorlopende krediet horen. Vraag ook goed na hoe hoog de eventuele afsluitkosten of advieskosten zijn. Daarnaast zijn er ook aanbieders die annuleringskosten in rekening brengen als u een aanvraag voor een lening heeft gedaan en de lening toch elders afsluit. Wees goed voorbereid!

 

Vrijblijvend offerte aanvragen