Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 1 januari 2013

Geld Lenen in 2013 is rente en kosten vergelijken!

Wanneer je een lening afsluit, wil je natuurlijk zo min mogelijk kosten maken. Daarom is het aan te raden om van tevoren rentepercentages te vergelijken. De hoogte van de rente bepaalt namelijk voor een groot deel je kosten. Hoe lager de rente, hoe minder je voor de lening betaalt.

Bij ons kun je eenvoudig de beste rentetarieven vergelijken, leningen vergelijken en voorwaarden vergelijken van de 4 kredietverstrekkers waarmee wij samenwerken. Klik hier voor leningen en tarieven vergelijken.

Sommige mensen kiezen automatisch voor de laagste rente, maar is dat verstandig?

Rentetarieven leningen vergelijken
Natuurlijk wil je voor je lening de laagste rente, maar staar je hier niet blind op. Minstens zo belangrijk als rentetarieven vergelijken is het vergelijken van de voorwaarden. Je kan dan wel de laagste rente hebben, maar ongunstige voorwaarden kunnen er alsnog voor zorgen dat je meer aan rentekosten kwijt bent. Wanneer bijvoorbeeld de looptijd lening langer wordt, betaal je over een langere periode rente en heb je dus hogere rentekosten.

Daarnaast staat in de lening rente vergelijkingstabel en in de lening offerte het verschil tussen de debet rente en het jaarlijks kostenpercentage vermeld.

Voor geld lenen betaal je maandelijks rente. Dit is de vergoeding voor de lening aan de bank. Naast de rente zouden de banken ook andere kosten in rekening kunnen brengen. De totale kosten die  je dan per jaar betaalt voor de lening worden uitgedrukt in het jaarlijks kostenpercentage, afgekort JKP.

Is het jaarlijks kostenpercentage gelijk aan de debetrentevoet, dan brengt de bank naast de te betalen rente geen andere kosten in rekening. Brengt een bank wel extra kosten in rekening, dan is het jaarlijks kostenpercentage hoger dan de debetrentevoet.

Bij de Nederlandse Krediet Maatschappij kun je zonder extra kosten een lening aanvragen en afsluiten, dit blijkt ook uit onze tarieftabel waarin je kunt zien dat het jaarlijks kostenpercentage gelijk is aan debetrentevoet.

Bij het vergelijken van rentes moet je ook rekening houden met een eventuele actierente. Een actierente geldt slechts voor een bepaalde periode. Het lijkt er dan op dat je geld bespaart, omdat je gedurende een periode minder rentekosten betaalt. Maar de rente van de lening met een actierente is vaak variabel, waardoor de aanbieder de rente later alsnog flink kan verhogen. Je betaalt dan als het ware je eigen korting terug.

Kort samengevat kun je zeggen dat het zeer verstandig is om voor het (online) afsluiten van een lening de rentes goed te vergelijken.

Tip! Wanneer je rentetarieven van leningen gaat vergelijken, houd dan rekening met afsluitkosten, advieskosten en eventuele annuleringskosten. Bij de Nederlandse Kredietmaatschappij kun je online geldlenen zonder al deze extra kosten.

Vrijblijvend offerte aanvragen