Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 2 september 2010

De rente op de kredietmarkt is momenteel historisch laag

Zo was halverwege 2008 de driemaandsrente nog ongeveer 4,8%. Nu is deze gehalveerd naar 2,4%. Als gevolg hiervan hebben diverse geldverstrekkers hun rente naar beneden bijgesteld. Wij hebben we de laatste tijd veel klanten kunnen helpen met het oversluiten van hun lening(en) naar een goedkopere aanbieding. Diverse klanten waren in het bezit van creditcards en winkelpassen en stonden er niet bij stil dat ze bijna 15% rente betaalden. Ook beseffen klanten vaak niet dat als ze structureel rood staan op hun betaalrekening, ze hiervoor een hoge rente in rekening gebracht krijgen door hun bank. Vaak is een klein doorlopend krediet voordeliger dan structureel rood staan.

Schakel een specialist in

Zit u in een vergelijkbare situatie met lopende leningen? Dan raad ik u aan om uw financiële situatie eens goed door een specialist te laten beoordelen. Of dit nu door uw eigen bank is, een geldverstrekker of een tussenpersoon. Met geldzaken houden de meeste mensen zich bij voorkeur zo min mogelijk bezig, maar door de moeite te nemen een afspraak te maken kunt u wellicht vele honderden euro's besparen. Het kan zijn dat u meerdere kleinere leningen hebt afgesloten, waardoor u in verhouding veel rente moet betalen. Alle kleine leningen oversluiten naar een nieuwe lening betekent dat u nog maar één lening hebt met automatisch een hoger leenbedrag. Alle kleine lopende leningen worden namelijk bij elkaar opgeteld, waardoor u tegen een lagere rente kunt lenen. Dit heeft twee voordelen. Aan de ene kant krijgt u met een hoger leenbedrag te maken met een lagere rente, waardoor uw maandelijkse rentelast daalt. Aan de andere kant krijgt u een veel beter overzicht als alles in één lening is samengevoegd. Let bij het oversluiten van uw lening wel op de eventuele boete die u moet betalen bij vervroegd aflossen.

U moet er natuurlijk onderaan de streep wel echt op vooruit gaan.

Verzeker uw krediet

Niet iedereen verzekert zijn of haar krediet. Maar let op, als u komt te overlijden en u bent onverzekerd, dan laat u uw nabestaanden achter met een schuld.

Dat moet als het even kan worden voorkomen, want uw nabestaanden hebben het op dat moment al moeilijk genoeg.

Op een gemiddeld krediet kost een verzekering tegen overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid nog geen 20 euro per maand.

 

Vrijblijvend offerte aanvragen