Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 16 maart 2013

Woning verbouwen nu extra aantrekkelijk!

Verbouwen van uw woning is nu extra aantrekkelijk
Het BTW-tarief voor verbouwingen en renovatie van woningen is onlangs verlaagd van 21% naar 6%. Als u (delen van) uw woning gaat vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden is het lage 6%-tarief van toepassing op de arbeidskosten. Hetzelfde geldt voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin door hoveniers.

Niet verhuizen, maar verbouwen
In deze tijd kiezen veel mensen ervoor om niet te verhuizen maar om in de huidige woning te blijven wonen. Het verbouwen of vernieuwen van een woning is voor veel mensen dan ook aan de orde van de dag.

Hoe kan je in 2013 een verbouwing het beste financieren?
Met een verbouwingskrediet kun je (fiscaal) voordelig en zonder extra kosten geld lenen voor een verbouwing.

Geld lenen voor een verbouwing doe je met het verbouwingskrediet van De Nederlandse Kredietmaatschappij, uniek in Nederland: Vaste looptijd tot maximaal 180 maanden (15 jaar). Vaste rente tot maximaal 180 maanden (15 jaar). Vaste aflossing tot maximaal 180 maanden (15 jaar). Vaste maandtermijn en de rente is fiscaal aftrekbaar ook met de nieuwe regels die vanaf 2013 gelden!

Je wilt geld lenen voor een verbouwing en je wilt geen (tweede) hypotheek afsluiten. Hoe kan je deze verbouwing dan financieren? Waar kun je dan voor kiezen? Een alternatief voor de (tweede) hypotheek is de persoonlijke lening. In de praktijk blijkt dat een persoonlijke lening voordeliger kan zijn. De hypotheekrente is meestal wel lager echter de kosten die gepaard gaan met het afsluiten van een hypotheek ( zoals notaris-, makelaar-, taxatie-, afsluit- en/of advieskosten) wegen met name bij kleinere verbouwingen niet op tegen de iets hogere rente voor een persoonlijke lening.

 Dit pleit in het voordeel van een persoonlijke lening aanvragen.

Vrijblijvend offerte aanvragen