Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 1 april 2013

Geld Lenen wordt populairder!

Consumenten zijn vaker bereid geld te lenen voor een geplande aankoop als een auto of wasmachine. Ten opzichte van de afgelopen twaalf maanden wil 31 procent van de consumenten een lening afsluiten het komende jaar om geld te lenen voor een auto, televisie, koelkast of wasmachine. Dat blijkt vrijdag uit de Financieringsbarometer van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland.

Vooral een lening afsluiten voor auto's, televisies en koelkasten is populair. Consumenten zijn bereid om een geldlening af te sluiten hiervoor. Ook het bedrag dat zij bereid zijn te lenen is hoger. Mede onder invloed van de btw-verlaging naar zes procent is geld lenen voor renovatie van de woning, woningverbetering, verbouwing en opknappen van het huis of de tuin eveneens populair bij consumenten.

De koopbereidheid van mensen voor de komende maanden is met negen procent afgenomen. Voor meubels, keukens en vakantiereizen willen consumenten zich dan ook liever niet in de schulden steken. Dit zijn tevens de producten waar ze de komende twaalf maanden minder geld aan gaan uitgeven.

De Financieringsbarometer wordt samengesteld door onderzoeksbureau Gfk in opdracht van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland op basis van ruim 2300 respondenten.

 

Vrijblijvend offerte aanvragen