Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 17 april 2013

Slechts 8% sluit te dure lening over

Uit een recent onderzoek over het leengedrag van de Nederlanders is gebleken dat slechts 8% hun te dure geldlening voordeliger oversluit. Hoe kan het zo zijn dat slechts 8% van de consumenten hun te dure persoonlijke lening of doorlopend krediet oversluiten naar een voordeligere lening. Zeker in de huidige tijd waar iedereen op de kleintjes let zouden wij denken dat iedere Nederlander aan het bezuinigen is en daarom juist ook nog is kritisch kijkt naar de kosten van zijn lopende leningen.

Online geld lenen eng

Omdat van de totale ongeveer € 16 miljard krediet ongeveer € 10 miljard bij de grootbanken zoals ABN Amro, ING en Rabobank uitstaat wordt er in Nederland over het algemeen te duur geleend.  Blijkbaar vindt de gemiddelde consument het toch een beetje “eng” om zijn lening onder te brengen bij een goedkopere (online) aanbieder.

De laagste rente bij de grootbanken is 6,9%, de laagste rente bij andere (online) aanbieders is 4,9% . Op een lening van € 25.000,- kan dus rond de € 500,- per jaar of iets meer dan € 40,- per maand.

Een mooie en snelle besparing. Waar mensen hun autoverzekering voor € 5,- korting per maand oversluiten, blijft men voor een krediet toch zitten waar men zit.

Vrijblijvend offerte aanvragen