Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 7 juni 2013

Persoonlijke lening erg populair!

Sinds de beurscrisis is de economische situatie nog steeds beroerd en is de werkloosheid verdubbeld van 4,1% in 2008 naar 8,2% in april 2013. Veel Nederlanders kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen en zijn genoodzaakt om kunstgrepen uit te voeren om de rekeningen maar te kunnen betalen. Werd er in de verleden al snel een doorlopend krediet afgesloten, tegenwoordig is een persoonlijke lening veel meer in trek.

Verschillen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet

Een persoonlijke lening is een lening met vast leenbedrag, een vaste looptijd, een vaste rente, een vaste aflossing en een vast maandbedrag. Dit houdt in dat in het maandbedrag een rentedeel en een aflossingsdeel is opgenomen. Gedurende de looptijd wordt het rentedeel lager en het aflossingsdeel hoger. Dit wordt ook wel een annuïtair dalende lening genoemd. Een doorlopend krediet is een kredietvorm waarbij op elk willekeurig moment krediet kan worden opgenomen tot een vooraf afgesproken kredietlimiet. Het rentepercentage varieert per maand en vanaf de eerste opname dient er een vooraf afgesproken maandbedrag ter aflossing te worden betaald. Deze kredietvorm is flexibeler, maar ook prijziger dan een persoonlijke lening.

Populariteit persoonlijke lening

De populariteit van de persoonlijke lening is toegenomen, omdat deze bekend staat als een stabiele lening. Er is volkomen zekerheid over de looptijd en maandlast, zodat daar rekening mee gehouden kan worden. Hierdoor zijn er geen verrassingen. Doordat de rentepercentages sterk zijn verlaagd de afgelopen jaren is het aantrekkelijker om juist op dit moment een persoonlijke lening af te sluiten. Veel consumenten lezen eerst veel op het internet om informatie te vergaren over de diverse leningsvormen, zoals op onze website waar veel informatie is te vinden over persoonlijke leningen, ons verbouwingskrediet en ons combinatiekrediet. Door onze optimale transparantie en openheid over de leningen die worden aangeboden kunnen de leningsvormen goed vergeleken worden. Waardoor een persoonlijke lening aanvragen erg populair is. 

Vrijblijvend offerte aanvragen