Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 4 september 2013

Roodstaan weet u wat dit kost?

De AFM heeft onlangs een marktonderzoek laten uitvoeren naar beleving en gebruik van Roodstand onder consumenten. Bij de 511 ondervraagden blijkt dat slechts 1 op de 10 het hoge rentepercentage van 12% tot 15% weet te noemen. Daarnaast ziet de helft Roodstand niet als een vorm van krediet. Ruim een derde denkt zelfs dat de rente lager is dan 6%!

Eén op de tien consumenten staat langer dan één maand, of soms zelfs langer dan 3 maanden, rood. Roodstand lijkt hiermee niet gebruikt te worden om kortstondige schommelingen in het inkomen op te vangen, maar als structurele aanvulling op de bestedingsruimte.

Zoals wij eerder hebben gepubliceerd bevestigt dit onderzoek wederom het beeld dat consumenten vaak niet weten wat zij betalen voor roodstaan op hun bankrekening of roodstaan bij een creditcard maatschappij of winkelketen, en dit zelfs niet als een krediet zien. Terwijl het veel duurder is!

Staat u structureel rood op uw bankrekening, bij uw creditcard maatschappij of winkelketen (klantpas) dan is een Doorlopend Krediet veel voordeliger.

Vrijblijvend offerte aanvragen