Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 23 januari 2014

Huizenkoper kan tot 18% minder lenen

Ook dit jaar is het maximale hypotheekbedrag volgens de Nibud normen weer gedaald. Een consument kan 1,5% tot 3% minder lenen ten opzichte van vorig jaar. Per 1 januari jl. is ook de maximale lening op basis van de waarde van de woning gedaald naar 104%.

Kortom het wordt voor consumenten steeds lastiger om bijvoorbeeld de kosten koper of een verbouwing mee te financieren in de hypotheek. Met name als u een huis koopt zonder te beschikken over spaargeld ontstaat er door de afsluitkosten, makelaarskosten, notariskosten en overdrachtsbelasting steeds vaker een tekort in de nota van afrekening van uw notaris.

Het tekort bij uw notaris kunt u vaak wel voordelig financieren met een consumptief krediet. Een consumptief krediet in de vorm van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening wordt verstrekt op basis van uw inkomsten en lasten en niet op basis van de waarde van de woning.

Wordt het geld gebruikt voor woningverbetering van de eigen woning en financiert u deze met een persoonlijke lening dan is de betaalde rente ook nog eens aftrekbaar in box I.

Vrijblijvend offerte aanvragen