Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 15 mei 2014

Renteverhogingen InterBank, DNV en DEFAM.

Terwijl het vertrouwen in de woningmarkt hersteld, er meer huizen worden verkocht en de huizenprijzen stijgen, komen aan het rentefront de eerste donkere wolken op ons land af.
De consumptief krediet rente, dreigt de komende maanden op een hoger niveau te worden gezet. Voor het eerst na vele maanden waarin banken hun rente slechts neerwaarts bijstelden, verhoogde InterBank en Nederlandse Voorschotbank (DNV) als eerste per 1 mei jl. haar rente met 0,2 tot maximaal 0,6 procent. DEFAM volgt per 12 mei jl. met exact dezelfde renteverhoging.

InterBank, Nederlandse Voorschotbank en DEFAM hebben besloten tot deze tariefsverhoging naar aanleiding van de diverse marktontwikkelingen.

Klanten met een Doorlopend Krediet (variabele rente) worden op het eerstvolgende maandafschrift op de hoogte gesteld van deze tariefsverhoging.

Nationale Nederlanden Bank heeft ons laten weten dat zij niet meegaan met deze tendens en hun huidige zeer scherpe rentes zullen blijven handhaven.

Nu maakt het vertrek van één zwaluw nog geen winter maar toch lijkt deze ogenschijnlijk onbelangrijke rentewijziging op consumptief krediet gebied 'een teken des tijds'. Al geruime tijd wordt gewaarschuwd voor een structureel hogere consumptief kredietrente na de periode van de kredietcrisis. Het renteniveau wordt beïnvloed door de stand van zaken in de economie.

Rente nu vastzetten? Het grotere vertrouwen heeft een forsere vraag naar geld tot gevolg. Dit gegeven is van groot belang voor alle mensen die juist nu van plan zijn een lening af te sluiten en/of al een lening (doorlopend krediet) hebben met een variabele rente. Vraag daarom zo mogelijk nu een offerte aan voor een persoonlijke lening met een vaste rente.

Renteontwikkeling consumptief krediet en geldleningen Als rentevaste termijn is de 10-jaarsrente momenteel in verhouding laag. De 10-jaarstermijn is dus in verhouding nu nog zeer aantrekkelijk.

Vrijblijvend offerte aanvragen