Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 9 juli 2014

"Lagere grens NHG niet nadelig voor woningmarkt"

Sinds 1 juli is de grens van hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verlaagd van 290.000 euro naar 265.000 euro. Dit zal echter geen grote nadelige gevolgen voor de woningmarkt hebben, zeggen marktkenners. Mensen die nu een nieuw huis willen zullen dit toch wel kopen dankzij de historisch lage hypotheekrente.

In 2009 werd de NHG-grens tijdelijk verhoogd tot 350.000 euro als crisismaatregel om de woningmarkt een impuls te geven. Hierbij was afgesproken de grens stapsgewijs weer af te bouwen.  De verlaging van begin deze maand kwam dus niet als een verrassing. Daarbij wordt dit gecompenseerd door de hypotheekrente. De rente is namelijk lager dan ooit.

Profiteren van hogere NHG

Hypotheekketens laten weten dat er de afgelopen maanden door veel mensen nog geprofiteerd is van de hogere NHG-grens. In vergelijking met de eerste helft van vorig jaar hebben in 2014 tot nu toe 15 procent meer huishoudens de aankoop van hun huis gefinancierd met een NHG-hypotheek. De groei past in de huidige situatie van voorzicht herstel van de woningmarkt.

Vrijblijvend offerte aanvragen