Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 14 juli 2014

Zorgen over restschuld

Belangrijke wijziging met betrekking tot fiscale aftrekbaarheid van restschuldfinancieringen met ingang van 1-1-2018. 
U kunt uw restschuld blijven financieren met de lage rentes van een persoonlijke lening of doorlopend krediet maar de rentekosten zijn NIET meer fiscaal aftrekbaar zoals wel het geval was tot 31 december 2017. Dit is een besluit vanuit de overheid. 

De woningmarkt mag dan voorzichtig herstellen, consumenten maken zich nog altijd zorgen over hun financiële toekomst. Dit heeft met name te maken met de restschuld die velen boven het hoofd hangt bij de verkoop van hun woning. Dit meldt het informatiepunt restschuld van de gezamenlijke banken op basis van een tussentijds evaluatie.

Het informatiepunt restschuld werd in februari van dit jaar gelanceerd en is inmiddels al bezocht door 35.000 mensen. 300 bezoekers lieten vragen en opmerkingen achter op de site. Daaruit blijkt dat men behoefte heeft aan informatie over de eigen mogelijkheden met betrekking tot het financieren van restschuld. Het informatiepunt wil consumenten de informatie bieden om goed voorbereid in gesprek te gaan met hun bank.

Financieren restschuld bij nieuwe hypotheek

Uit de evaluatie komt verder naar voren dat banken vaak bereid zijn hun klant tegemoet te komen wat restschuld betreft. Maar het meefinancieren van een restschuld bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek brengt uiteraard kosten met zich mee. In veel situaties is het inkomen van de hypotheekeigenaar ontoereikend om de hogere maandlasten op verantwoorde manier te dragen.

Geld lenen als alternatief

Een groot deel van de vragen die bij het informatiepunt gesteld werden, moeten eigenlijk aan de eigen bank of een adviseur gesteld worden, constateert de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Op die manier kan optimaal worden meegedacht over wat in de persoonlijke situatie van een klant de beste oplossing is. Het financieren van een restschuld met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet kan namelijk een goedkoper alternatief zijn voor het meenemen van de restschuld in de nieuwe hypotheek.

Vrijblijvend offerte aanvragen