Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 28 augustus 2014

Leningtips bij het afsluiten van een lening

Het kan zomaar gebeuren: het dak lekt en moet gerepareerd worden, de auto is toe aan vervanging, de wasmachine begeeft het. Om allerlei redenen kunt u ineens extra geld nodig hebben. De Nederlandse Kredietmaatschappij denkt met u mee en zet een aantal leningtips op een rijtje: waar u over na moet denken bij het afsluiten van een lening.

 1. Sparen als alternatief voor geldlenen

  Geld lenen kost geld. Overweeg voordat u een lening afsluit of sparen een alternatief is. Als het mogelijk is uw aankoop enige tijd uit te stellen, kunt u deze tijd gebruiken om (een deel van) de kosten van bijvoorbeeld de nieuwe wasmachine bij elkaar te sparen. Bij een lening bent u namelijk altijd geld kwijt aan rente. Voor sparen geldt dit niet. 

 2. Rood staan is eigenlijk ook lenen

  Wist u dat u aan het lenen bent wanneer u rood staat op uw bankrekening? De bank stelt u dan geld ter beschikking dat niet van u is, tegen een rente die kan oplopen tot 15% per jaar! Wanneer dit u regelmatig overkomt, is een lening een goed alternatief. Met een doorlopend krediet hebt u ook flexibel beschikking over extra geld, maar tegen een veel lager rente tarief.

 3. De maandelijkse kosten van uw lening naast uw vaste lasten

  Een lening afsluiten brengt een aflosplicht met zich mee. Bereken voordat u een lening afsluit wat dit betekent voor uw maandelijkse uitgaven. Kunt u het bedrag voor uw lening missen naast uw vaste lasten? Denk hierbij ook aan de toekomst. Misschien verandert uw persoonlijke situatie over een paar jaar omdat u minder wilt gaan werken. Dat kan gevolgen hebben voor het aflossen van uw lening.

 4. Een passende looptijd voor uw lening

  Een lening moet passen bij de levensduur van uw aankoop. Een lening lang laten lopen lijkt aantrekkelijk, vanwege de lagere maandelijkse kosten en de lange aflossingstermijn. Maar een langlopende lening is vaak per saldo duurder door hogere rentekosten. Daarbij: u wilt toch niet nog aan de lening voor uw auto vastzitten als deze eigenlijk alweer ingeruild kan worden?

 5. De lening die past bij uw wensen

  Of u nu kiest voor een lening of een doorlopend krediet, een geldlening sluit u makkelijk zelf af via De Nederlandse Kredietmaatschappij. Vul het offerte aanvraagformulier in en wij vragen voor u een offerte aan bij de banken waar wij mee samenwerken: Defam, InterBank, Nederlandse Voorschotbank en Nationale Nederlanden Bank. Zo kunt u eenvoudig de lening kiezen die past bij uw wensen!

Vrijblijvend offerte aanvragen