Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 22 september 2014

Hypotheek afsluiten? Kent uw hypotheektermen!

Ruim 40% van de Nederlandse consumenten met een hypotheek heeft moeite met het hypotheek jargon. Dat blijkt uit onderzoek van De Hypotheker. De hypotheek bemiddelaar ondervroeg duizend mensen die al een hypotheek hebben of deze binnenkort willen afsluiten.

Minst bekende hypotheek term

‘Bereidstellingsprovisie’ is de minst bekende hypotheek term. 55% van de ondervraagden kenden dit begrip niet. Bij 25% klonk het bekend in de oren, maar zij konden niet uitleggen wat de betekenis van deze hypotheek term is. Naast ‘bereidstellingsprovisie’ waren ook ‘splitsingsakte’ en ‘bijleenregeling’ veel mensen onbekend. Respectievelijk 38% en 32% hadden hier nog nooit van gehoord.

Geld lenen zonder advies

De Nederlandse Kredietmaatschappij bemiddelt zonder advies. Op deze manier een lening afsluiten is uitsluitend geschikt voor consumenten die over voldoende kennis beschikken om zelfstandig een financieel product te kunnen kiezen. Twijfelt u of u over voldoende kennis over geldlenen beschikt om zelf uw lening af te kunnen sluiten? Kijk dan eens naar onze leenwijzer.

Vrijblijvend offerte aanvragen