Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 15 september 2014

Langer gebruik maken van aftrekbaarheid rente over restschuld

Belangrijke wijziging met betrekking tot fiscale aftrekbaarheid van restschuldfinancieringen met ingang van 1-1-2018. 
U kunt uw restschuld blijven financieren met de lage rentes van een persoonlijke lening of doorlopend krediet maar de rentekosten zijn NIET meer fiscaal aftrekbaar zoals wel het geval was tot 31 december 2017. Dit is een besluit vanuit de overheid.

De rente die je over je restschuld betaalt, blijft langer aftrekbaar van de belasting. Het kabinet heeft besloten de periode dat de rente over restschuld aftrekbaar is te verlengen van tien naar vijftien jaar. Dit is een van de plannen die morgen op Prinsjesdag bekend worden gemaakt.

Veel huizen ‘onder water’

Bij een restschuld is de hypotheek hoger dan de marktwaarde van de woning: een huis staat ‘onder water’. Afgelopen half jaar werd een op de drie huizen verkocht met een restschuld. 1,4 miljoen huishoudens hangt een restschuld boven het hoofd. Het verlengen van de periode dat de rente over restschuld aftrekbaar is moet bijdragen aan het in beweging krijgen van de woningmarkt. Het aftrekken van de rente over restschuld kan al snel een paar honderd euro per maand schelen.

Restschuld financieren

Wilt u uw huis verkopen, maar staat uw huis onder water? Of heeft u uw huis al verkocht en blijft u met een restschuld zitten? U kunt ervoor kiezen uw restschuld te financieren met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Het aftrekken van de rente over restschuld geldt voor zowel de persoonlijke lening als voor het doorlopend krediet. Vraag een offerte aan en ontdek wat uw mogelijkheden zijn!

Vrijblijvend offerte aanvragen