Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 1 september 2014

Lage rente en restschuld redenen toename aflossen hypotheek

Belangrijke wijziging met betrekking tot fiscale aftrekbaarheid van restschuldfinancieringen met ingang van 1-1-2018. 
U kunt uw restschuld blijven financieren met de lage rentes van een persoonlijke lening of doorlopend krediet maar de rentekosten zijn NIET meer fiscaal aftrekbaar zoals wel het geval was tot 31 december 2017. Dit is een besluit vanuit de overheid. 

De lage spaarrente en het willen verminderen van schulden en restschuld zorgen ervoor dat steeds meer eigenwoningbezitters hun hypotheek aflossen. Dat blijkt uit het meest recente kwartrapport van de ING.

Aflossen hypotheek populair

Ruim een kwart van de mensen met een koopwoning overweegt tussentijds de hypotheek af te lossen. Dat is een stijging van 7% ten opzichte van vorig kwartaal. Van iedere drie eigenhuisbezitters heeft inmiddels één al een tussentijdse aflossing gedaan. In de eerste negen maanden van dit jaar werd in totaal al 13% meer afgelost dan in dezelfde periode vorig jaar.

Rente en restschuld als redenen

Meer dan de helft van de eigenhuisbezitters noemt de lage spaarrente als reden voor het aflossen van hun hypotheek. Aflossen is hierdoor immers financieel aantrekkelijker dan geld sparen. Het aflossen van schulden in het algemeen en het verminderen van restschuld worden daarna het meest genoemd als reden voor het tussentijds aflossen van de hypotheek.

Lenen voor restschuld

Wilt u uw huis verkopen en dreigt u met een restschuld te blijven zitten? Dan kunt u er voor kiezen om uw restschuld te financieren met een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Vraag dan een offerte aan.

Vrijblijvend offerte aanvragen