Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 4 oktober 2014

Nederlanders passen op voor rood staan

Nederlanders letten doorgaans goed op hun uitgaven. Het gros heeft het afgelopen jaar gespaard (87%), niet rood gestaan (58%) en geen betalingsherinnering gehad (66%). Dat blijkt uit de Monitor financieel gedrag 2014 van het platform Wijzer in geldzaken.

Verbetering financieel gedrag

In vergelijking met 2013 ziet het platform een kleine verbetering. Nederlanders stonden minder vaak rood en kregen minder betalingsherinneringen. Bijna driekwart van de ruim duizend ondervraagden wil beter worden in het op orde houden van de financiën. Toch is de motivatie hiervoor soms ver te zoeken.

Krediet

Met name mensen in loondienst letten minder goed op hun dagelijkse uitgaven. Zij staan vaker rood dan niet-werkenden, maar beschikken vaak wel over een goede buffer om onverwachte uitgaven te kunnen bekostigen.

Financiële beslissingen

Veel Nederlanders houden bij het nemen van financiële beslissingen zeker rekening met de toekomst. De meesten kijken dan ongeveer tien jaar vooruit, nog geen een op de vijf mensen kijkt verder in de toekomst.

Lenen goedkoper dan rood staan

Goed nadenken over je eigen financiële situatie is ook verstandig met betrekking tot extra financiële ruimte. Rood staan kost geld. Een doorlopend krediet is een goedkoper alternatief, omdat je over een dergelijke lening een veel lagere rente betaalt dan over het bedrag dat je rood staat bij de bank.

Vrijblijvend offerte aanvragen