Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 20 november 2014

Dure creditcard niet populair bij online aankopen

Nederlanders die online hun aankopen doen, betalen graag direct met iDeal. Betalen met een creditcard is minder populair. Dit blijkt uit onderzoek door Panelwizard in opdracht van International Card Services.

Gebruik creditcard krediet

Maar liefst 9 van de 10 Nederlanders winkelt online. Van hen heeft 93 procent wel eens iDeal gebruikt om een aankoop af te rekenen. Beduidend minder mensen (38 procent) kiezen ervoor online te betalen met hun creditcard. Volgens de respondenten wordt iDeal gebruikt omdat het eenvoudig is in gebruik en geen extra kosten met zich meebrengt.

Creditcard krediet is dure lening

Dit in tegenstelling tot betalen met de creditcard, waar de bijkomende uitgaven door de gebruikers als grootste nadeel worden ervaren. Daarbij wordt het openstaande bedrag via iDeal meteen voldaan. Een creditcard brengt toch het risico van openstaand krediet, rood staan en rente betalen over dat krediet met zich mee.

Oversluiten creditcard naar doorlopend krediet

De meerderheid van de Nederlanders heeft een creditcard. Bij het gebruik van een creditcard moet goed opgelet worden dat rood staan op de creditcard rekening erg duur is. Vaak berekenen creditcard maatschappijen een extreem hoge rente. U kunt dan eenvoudig veel geld besparen door het oversluiten van uw openstaande saldo naar een doorlopend krediet, waarvoor u een veel lagere rente zult betalen.

Vrijblijvend offerte aanvragen