Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 12 januari 2015

Wat te doen met uw restschuld? Aflossen, meefinancieren, een lening…

 

Belangrijke wijziging met betrekking tot fiscale aftrekbaarheid van restschuldfinancieringen met ingang van 1-1-2018. 
U kunt uw restschuld blijven financieren met de lage rentes van een persoonlijke lening of doorlopend krediet maar de rentekosten zijn NIET meer fiscaal aftrekbaar zoals wel het geval was tot 31 december 2017. Dit is een besluit vanuit de overheid. 

De woningmarkt krabbelt langzaam op. Toch blijft restschuld een groot probleem voor veel eigenhuisbezitters. Een op de drie huizen staat nog altijd ‘onder water’: de hypotheek op deze huizen is hoger dan de marktwaarde van de woning. Bij verkoop betekent dit een restschuld, die kan variëren van een paar duizend tot tienduizenden euro’s. Uw verhuisplannen uitstellen lijkt de makkelijkste weg om een restschuld te voorkomen, maar is niet altijd mogelijk. Wat te doen met uw restschuld?

Aflossen restschuld: spaargeld

Natuurlijk wilt u het liefst uw restschuld gewoon aflossen. Dat kan zowel door extra op uw hypotheek af te lossen als na verkoop van uw oude woning. Een mogelijkheid daartoe is het aanspreken van uw spaarrekening. Zeker nu de rente op spaargeld zeer laag staat, kan het interessant zijn uw spaartegoed aan te spreken voor het aflossen van uw restschuld. Let wel op dat u altijd een buffer achter de hand houdt voor financiële tegenvallers.

Meefinancieren restschuld in nieuwe hypotheek

Koopt u na de verkoop van uw oude huis een nieuwe woning? Dan sluit u waarschijnlijk ook een nieuwe hypotheek af. Het meefinancieren van uw restschuld is dan een optie. Dit betekent wel dat de bank u een hoger bedrag moet lenen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zal de bank hiertoe bereidt zijn. Houdt u zelf vooral scherp in de gaten dat u de maandlasten voor een hogere hypotheek kunt dragen!

Aflossen restschuld: een lening

Zijn uw restschuld aflossen met spaargeld of het meefinancieren van uw restschuld in uw nieuwe hypotheek niet aan de orde? Dan kunt u het afsluiten van een lening overwegen. Daarvoor komen zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet in aanmerking. Met een persoonlijke lening kiest u voor het lenen van een vast bedrag tegen een vaste rente, een doorlopend krediet betekent flexibiliteit. Voor beide leningen geldt dat de rente van uw lening voor het financieren van uw restschuld maximaal 15 jaar lang fiscaal aftrekbaar is. Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn wat betreft het financieren van restschuld met een lening? Vraag dan een offerte aan.

Vrijblijvend offerte aanvragen