Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 12 februari 2015

In 2014 meer consumenten met betalingsachterstand op lening

Zo’n 31.000 meer consumenten met een betalingsachterstand op hun lening registreerde het Bureau Krediet Registratie (BKR) afgelopen jaar. Deze toename van problemen bij geld lenen past in de trend van de afgelopen jaren.

Problemen afbetalen lening

Het totaal aantal consumenten met een betalingsachterstand op hun lening staat nu op 771.000. De stijging van 2014 is echter wel lager dan in 2013. Toen nam het aantal bij het BKR geregistreerde problemen met het betalen van een lening op met 51.000.

Bij het aanvragen van een lening

Kiest u voor geld lenen, dan is het belangrijk dit op een verantwoorde manier te doen. Dat betekent het bepalen van een geschikt leenbedrag, een passende looptijd van uw lening, afwegen wat u maandelijks kunt missen voor het aflossen van uw lening etc. Er komt heel wat kijken bij het aanvragen van een lening. De Nederlandse Kredietmaatschappij helpt u bij het maken van uw keuze met handige rekentools (Wat kunt u lenen?), overzichten (Vind eenvoudig een goedkope en passende lening) en onze handige leenwijzer.

Verantwoord geld lenen

Aan onze AFM vergunning, en aanvullend daarop onze registratie bij andere organisaties, kunt u zien dat wij een kwalitatieve, betrouwbare dienstverlener zijn. Zo berekent u met onze rekentool wat u kunt lenen conform de VFN normering uw verantwoord kredietmaximum. Geld lenen via de Nederlandse Kredietmaatschappij betekent verantwoord lenen. Zo kunt u met een gerust hart uw lening afsluiten.

Vrijblijvend offerte aanvragen