Laden

Vertrouwd door velen

9,4

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 26 januari 2015

Meer gedwongen verkoop huizen met restschuld

Belangrijke wijziging met betrekking tot fiscale aftrekbaarheid van restschuldfinancieringen met ingang van 1-1-2018. 
U kunt uw restschuld blijven financieren met de lage rentes van een persoonlijke lening of doorlopend krediet maar de rentekosten zijn NIET meer fiscaal aftrekbaar zoals wel het geval was tot 31 december 2017. Dit is een besluit vanuit de overheid. 

Bijna 4800 woningen werden in 2014 gedwongen verkocht. Dit aantal ligt 6 procent hoger dan in 2013. Dat meldt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (WEW), die de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verstrekt.

Verkopen huis met restschuld

De WEW denkt dat ook dit jaar het aantal huizen dat gedwongen verkocht wordt, zal toenemen. Door het aantrekken van de woningmarkt zullen meer huizen met restschuld verkocht worden. Daarbij zijn er de afgelopen jaren meer hypotheken verstrekt met NHG.

Geld lenen voor restschuld

Bij een woning met NHG is de eigenhuisbezitter ervan verzekerd dat de restschuld wordt afbetaald bij het gedwongen verkopen van het huis. Hebt u geen hypotheek met garantie of bent u niet van plan te verhuizen, maar wilt u wel iets aan uw restschuld doen? Onlangs verscheen op onze website: Wat te doen met uw restschuld? Aflossen, meefinancieren, een lening… Of vraag direct een offerte aan voor een lening.

Vrijblijvend offerte aanvragen